Немам дадено до сега. утре почнувам со телешки бујон, па после ќе дадам месо. Имам и домашно петле смрзнато, ама чекав прво да дадам телешко
-појадок: кашичка кајсија, мандарина 2 парченца - ручек: селска кокошка, ориз, тиквица, морков - ужина: пола Нестле беби пудинг, 200мл сок од мандарина и маџун, две парченца јаболче - вечера: кашичка hipp good night детски кекс Цицање кога сака
-банана ,кајсија и 2 хип бисквити -телешко со карфиол,пашканат и пченка -вечера(не сме смислиле сеуште)
Ние сеуште само пробуваме вкусови...но ја разгледувам темава за да добијам некоја претстава како ќе тече исхранава...некако сум во збунка ептен! Не ми е јасно ни како ќе ја приготвувам, ни по колку, кога, што...посебно што имаме алергија на нешто?!?! и мора многу претпазливо со воведувањето храна...Како и да е, пишувам тука за да замолам кога постирате нешто да ја пишувате и возраста на бебето, посебно мајките што немаат tickers. Фала
Се почнува со јаболче,круша или банана-од овошје. Од зеленчук морков ,батат или обичен компир. Зеленчукот се вари секогаш.Додека овошје ако сакаш можеш и свежо.Мада јас на мојата се варам освен авокадо и банана Можеш и да печеш јаболко,морков па на крај или блендираш или пасираш.Изборот е твој,јас лични пасирам се во блендер. Една намирница ден,два чиста ја даваш .Па тек после тоа комбинација да правиш.На почеток нема да мешаш повеке од 2 намирници . За количина обично викаат лажичка до две.Но има лакомо бебињ кои одма бараат повеке.
Доење кога сака колку сака Појадок: просо со јаболка, слива и банана Ручек: телешки бујон со компир, морков, пашканат и кромид Вечера: ржани снегулки со кисело млеко
Појадок: посно фиде (никаде не можев да најдам јуфки) со јогурт Ручек: црвена леќа, тиквичка и кромид Вечера: кус-кус со урда + една лажица кисело млеко за потечна да биде.
Палента, тиквица, морков, малку крушка и маслиново масло. Веќе трет ден излапкавме цела тегличка од 125 грама. Мама пресреќна
-банана и круша -ориз и тиквичка Полека ама сигурно се враќа на ниво со храната од кога излезе запчето, се надевам за некој ден ќе биде на старо
Појадок: круша, банана и праска Ручек: пченични снегулки со телешки бујон и компир и морков Вечера: просо со тиквица и кисело млеко Доење кога сака колку сака
Просото го мијам и варам во однос 3:1.Кога ке набабри и ке ја впие водата готово е.Не му треба мн време. Цимет ставам на врвот на лажицата.2-3 пати неделно.
zdravo mami gledam ima aktivni mamicki pa ve pozdravuvam site jas sum mama na palavko od 8 meseci ( za nekolku dena pravime polni 8 ) ke stavam i tiker ama sega nemam dovolno vreme nie ruckame po 3 obroci od po "delikatnite' namirnici imam probano mevce teleshko veke izvesen period go spremam ama bebe ne go bendisva denovive sakam da vovedam gluten iako prvo me sovetuvaa da dadam zolcka od tvro vareno jajce ama nekako mi e strav od alergii a veke ednash pokaza alergija na puter ili grashok spored voveduvanje na novi namirnici po 3 dena go zedoa vo predvid doktorite i grashokot a ne bea sigurni ni dali voopshto e reakcija od nekoja hrana ili....nesto drugo zasega misterija :/ eve ke spodelam edno vcerashno meni : krusha, jabolkko, malku avokado teleshko mevce,morkov, pashkanat,tikvicka,blitva,proso,maslinovo maslo i kiselo mleko mlecna kashicka na hipp oriz so vanila deneshno meni (planirano) praska i jabolko hipp palenta , maslinovo maslo i kiselo mleko mlecna kashicka cereali
Здраво хапинес ако не се лажам активна си на твое бебе форумот и ми си сограјганка да тои кажам дека овај форум е подобар и доста поактивен и можиш многу повејке да научиш од тука