Конечно после две недели штрајк со глад денес јадеше нешто Се чуствувам како шест месесно бебе да ранам ама после толку нејадење и ова е успех Нашето денешно мени: Доручек: Банана, јаболко и праски (од домашен компот) Ручек: Палента со круша Цицање кога сака и колку сака т.с. нон стоп 100мл. вода
Јас се осеќам ко двомесечно бебе да хранам Пие млекце по 100мл со судни маки, солзи и триста плачења, па на два месеци може и помал толку пиеше Пак почнаа маките со некое запче. -праска, круша и јаболко -ориз, тиквичка и пашканат
Вчера: Доручек- просо, јаболче, суво грозје....мњам Ручек- телешко, батат, кромид, путер, малце лепче; Вечера- плазма бисквити со ад млеко. Денес: Доручек- авокадо, банана, вишњи; Ручек- тарана, модар патлиџан, патлиџан, црвена пиперка, кромид, маслинов; Вечера- палента со Абц кремсир. (неполни 11мес)
Кaјсии+вишни+јaбoлче+ мaлку безглутенски гриз +кoкoсoвo+ц.цимет Телешкo+бaтaт+целер+кoпривa+крoмид+ мн.мaлку брoкулa+м.мaслo
Нашето денешно мени: Доручек: Круша, јаболко и слива (од домашен компот) Ручек: Црвена леќа, зелена пиперка, морков, јаболко и путер Вечера: Бисквити на хип потопени во чај од сладок анасон на Бекутан Цицање кога сака и колку сака 100мл. вода
-јаболко,круша и експандиран ориз -хипп кајсија(бевме во парк) -компир,морков,пиперка и брокула -палента и банана И се доевме околу 5 пати на ден
Дoмaшен oвoшен јoгурт Бaнaнa претхoднo стoенa вo мaлку јoгурт,зaеднo сo суви кaјсии вaрени претхoднo,вo блендирaње уште мaлку јoгурт дoдaвaм и кoкoсoвo, и мешaм преубaв е дури и зa вoзрaсни Тиквицa+прoсo+мoркoв +кaрфиoл+телешкo +крoмид+м.мaслo
-круша,банана и кокосово -жолчка со брокула,пиперка,пашканат -палента и кајсија Денес и вода пие и мн цица
- kuskus+ zolcka+ kiselo mleko - oriz+morkov+ blitva+ brokula+ k.m - krusa+kajsija+ zitarici Voda skoro 200 ml. Zedna bese
Кинoa+сливи+крушa +кoкoсoвo+ц.цимет Прoсo+Јaбoлче+Мoркoв +Целер+кoпривa+м.мaслo Прoсoтo гo фoрсирaм рaди железoтo нa грaницa ни е,нa мoјa пoзнaничкa,и неa и нa дететo им се пoдoбри крвнaтa сликa,сo кoнзумирaње прoсo секoј ден...
Нашето денешно мени: јаболко, кајсија (каша Хип), слива телешко, ориз, пашканат, морков, пиперка бисквити Хип, АД млеко, банана И си цицкаме колку сакаме т.е во последно време по цел ден Плус водичка си пие околу 100 - 150 мл.
-јаболко,тиква и авокадо -пилешко со ориз,тиквица,млад кромид,пиперка -житарици со овошје За вечерата ми е најтешко .Овошје не е добро решение за вечера а житариците со кисело млеко и јогурт не ги сака.
-јаболко, ориз од хип (baby rice od hipp) и малку една малецка лазица маџун денеска прв пат, скоро сме 11 месеци по препорака на педијатар железото е ниско затоа -цвекло, компир, лук, морков и м,масло -банана и млеко - и за вечера некоја житна кашичка на хип што се подготвува со вода најверојатно