Стално заборавам да пишам. Доручек:просо,јаболко и круша. Киноа за проба 3 лажички Ручек; мелен ориз, спанаќ и маслиново
Доручек: јаболко, суви сливи и суво грозје, просо, лажица кисело млеко. Ручек: зелка, патлиџан, кромид, путер и малце лепче за густина. Вечера: палента со домашна урда. (11+ речиси година)
-боровница,јаболко,банана и кокосово -лепче и кисело млеко -телешко со компир,морков ,боранија и кромид -нокна каша од ванила
Периодов ми е турбо и затоа каснам во темава Палента+јаболче+кајсии+кокосово Тиквица+просо+морков+зелена пиперка +брокула+млад кромид+м.масло Овесни+ад+ц.цимет
За денес ке и го крадам менито на @TIGARCE86 за доручек и ручек плус измегу ке имаме оброк од жолчка и банана
Киноа+круша+банана+кокосово Спанаќ+компир+брокула+ зелена пиперка+млад кромид+м.масло Ржани снегулки+кисело млеко
Денес ке имаме: -тиква,цреша,слива,експандиран ориз -јаболко,круша,семки од тиква,кокосово масло -пилешко,тиквица,боранија и просо -нокна каша
4вида експандирани житарки+ ад+јаболче+ц.цимет Боранија+морков+цвекло+жолчка+ млад кромид+зелена пиперка+м.масло Палента+кисело млеко
Домашен овошен јогурт од кајсии+банана +неколку сливи+кокосово Компир+брокула+карфиол+морков +жолчка+млад кромид+м.масло Ноќна каша Хип
-банана,слива и експсндиран ориз -вишна,боровница,круша и кокосово -телешко со црвена лека,кромид,модар патлиџан и магданос -кус кус со кисело млеко
Доење кога сака колку сака Појадок: банана и јаболко со малку цејлонски цимет Ручек: боранија со компир и телешко Ужина: кајсија Вечера: палента со урда (несолена) и кисело млеко
Просо+јаболче+круша+кокосово Тиквица+спанаќ+морков+карфиол +ориз+млад кромид+м.масло Ад+Јачменови снегулки+малку какао
Да од краш го купувам тоа и за нас,не сум дала сега првпат ќе дадам ме советуваа тука дека можам да давам,исто и една другарка ме советуваше многу било добро за железото,син ми од кога е роден е анемичен...мислиш не треба да е 100 %?
Мислам дека тоа од Краш не е 100% какао. Јас сакам да воведам, затоа и те прашав. Треба да биде 100% какао затоа и мислев дека купуваш некое посебно. . Ај некоја мајка што има воведено да ми каже од каде набавува органско 100% какао? Инаку да, богато е со железо, затоа и мене ми беше во план скоро да го воведам.