-праска и банана -ориз,јаболко,суво гројзе и сува брусница -телешко,лека,пашканат,млад компир и пиперка -палента и кисело млеко
Тиквa+јaбoлче+ќефир+мелени бисквити Хип Бaнaнa+вишни+прaскa Црвенa леќa+телешкo+ млaд крoмид+зеленa пиперкa+мoркoв+мaгдoнoс+м.мaслo Дoмaшен сутлијaш сo aд и мaлку ц.цимет
Здраво мајќи сакам да бе прашам како им го давате барениот ориз на вашите бебиња ,денеска бев кај педијатарот на преглед и ја прашав дали на близнаците мои може да им даваме варен ориз.Сега само што го сварив и тоа едно мало фулџанче млеко ,мало фуџанче вода и исто ориз и го варев на тивок огин.И сега се мислам дали да им го блендирам или така да им го давам ,но ми е страв дали ќе можат да го голтаат.Инаку педијатарот ни рече да им даваме кашички од секое овошје и зеленчук ,а јас им давам кашички од морков и компир,праска,круша ,банана,а сокче од праска и диња правено на домашен соковник .Ве молам да ми дадете предлози на некои рецепти за да им правам на моите близнаци.
Немора во млеко да го вариш особено не тетрапак кравјо.Свари го со вода,овошје и блендирај.Како пудинг ке дојде.Ако сте полни 6 месеци можеш да додадеш кокосово масло или цимет.
Кус кус+сливи+праска+кокосово Овошно јогуртче од кајсии Млад компир+цвекло+млад кромид+пиперка+ тиквица+пашканат+м.масло Ќефир+ржани снегулки
-пченка,капина,јаболко и пченични снегулки -жолчка,тиквица,црвен домат и просо -цреша,банана,јогурт,цимет -нокна каша Со тоа ја напуштаме групава и одиме кај големите дечиња
Просо+праски+сливи домашни+кокосово Ќефир+овесни+диња Млад компир+телешко+домашен кромид+морков +зелена пиперка+брокула Јаболко+мелени бисквити+јогурт+ц.цимет
Просо+праски+сливи домашни+кокосово Ќефир+овесни+диња Млад компир+телешко+домашен кромид+морков +зелена пиперка+брокула Јаболко+мелени бисквити+јогурт+ц.цимет
mamicki pak nie......maka macime so zelencuk neke da jade i neke..Sega na 9 avgust napunivme 6 meseci i ve molam piusuvajte kombinacii so zelencuk posto vise stvarno nemam idea.Probav kompir morkov tikvicka brokula i neke.Maksimum 2 do 3 lazicki itolku.Daj pisete mi gi vasite dnevni menia pa da imam nekoja idea plus.Sega veke od pred edna nedela i poslabo cicame i poveke sme na ad HUMANA a cicasme samo navecer i ednas vo denot..pozz do site mamicki icekam vasi predlozi.
Rano mu e ne se sekiraj ke projade.I moevo ne sakase zelencuk,pa eve go sega lapa(8m)Jas mu stavav 1lazicka k.mleko.Znam deka e rano ama mu dadov od 6+
Кус кус+вишни+диња+маџун Домашен пудинг од ванила+кајсии Тиквица+цвекло+просо+пашканат+ домашен кромид+м.масло Домашен сутлијаш+ц.цимет