Гриз+лубеница+домашни сливи+маџун ќефир+овесни+диња Батат+просо+морков+млад кромид+телешко+м.масло Тарана без јајца+несолена урда
Мамички ми треба помош околу воведувањето на жолчката. Знам дека се почнува со 1/8 но по колку дена давам,а колку правам пауза. И со што не смеам да ја мешам. Мислам кога давам жолчка не смее месо или ??? Фала ви многу...сите совети ми се добродојдени. Инаку сме 10 месеци, Поздрав
A mozam veke se da mu davam od zelencuk ili ima nekoj produkt sto ne smeam.sakam da probam da mu dadam domat posto sea se ubavi socni i nesto u kombinacija so zelena piperka.
Зависи колку месеци сте? Пиперка може после седми Домат црвен тек после 10 месеци.Дури и тоа е рано бидејки често е алерген.
Кога ќе даваш жолчка месо не даваш. Јас прво дадов една осмина, па пауза два дена, па пак дадов 1/8, потоа 1/4, па пауза еден ден па пак 1/4 , па така со една половина и дојдовме до цела жолчка. Некои побавно ја воведуваат, по три пати даваат по 1/8 , 1/4 и 1/2. Јас со второто набрзина ја воведов ама немаме семејни алергии а и мислам дека ако има нешто и од малку ќе покаже. За да се искористи железото од жолчката не се меша со млечни продукти, иако сите сме дале со кис.млеко.
Ovaa kombinacija za dorucek ja obozava. malini+banana+praska +urda nesolena Rucek: spanak+kompir+morkov
Палента+домашни сливи+банана+маџун Кисело млеко+ржани снегулки Црвена леќа+пашканат+цвекло +зелена пиперка+домашен кромид+м.масло Печен компир+несолена урда+малку ќефир
Купувам ванила во прав од сите продавници за здрава храна и во Дм ја има прво ја спремам ванилата со ад млеко убаво да згусне,па додавам овошје било кое можеш ги варам малку заедно да добијат заедничка структура и да омекне овошјето од кога ќе згуснат ги оставам да се ладат и блендирам
Јас нешто не паѓам во несвест по органско, но би ти препорачала ако најдеш лупено просо. Побрзо се вари и супер меко е за бебе. Пробав неколку фирми, со и без лушпа, и највеќе ми се свиѓа тоа на Алнатура во Дм. Според цената би требало да е органско ако тоа ти значи (околу 120ден за 500г).
@Kitten искрено не сум купувала до сега ниту просо, ниту киноа. Не ги купив јас, мислам дека органско ми купија, незнам дали е лупено, 750 денари било кило. А, ми купиле и киноа и сега незнам што е што
750 за кило просо! Е омг! Да не е цената на киноата? Таа е поскапа, јас кога прашував беше 900 и нешто за килограм. Најобичното просо по пазариве е 50ден за кг, нема шанси да е толкава разликата со органското просо. Информирај се од тука за цени, слободно прашувај, па ќе знаеш која цена од каде ти одговара. Еве како изгледа нелупено просо:
Може сум грешка со цената Знам дека платиле 100 и нешто денари за 100 гр. киноа и 100 грама просо. @joy1 барав во најблиското Веро и не најдов па ми купиле од Бако, на рекорд што е. @Kitten благодарам, очигледно моево е лупено. Ни едно не изгледа вака. Имав време да редактирам, готово завршена работа, најдов што е што, само требаше да прочепкам по google Сепак, ви благодарам.
Kратко мила се вари ад неколку минути,додека да се згуснат со ванилата вие имате и над година ние немаме и морам така можеш и со кравјо вие сте сепак поголеми, ако не сакаш кравјо пробај и со оризово млеко јас пробав еднаш така син ми не го јадеше правеше фаци инаку убаво излегува и со оризово млеко ...