Темава ептен се заборави, а те како ни се потребни идеи за мени. Ајде јас ќе ја активирам малку... Вчерашно мени: појадок: тиква, јаболко,морков ручек: палента и тиквичка Денешно мени: појадок: праска (прв ден) ручек: ориз и батат
Ај и јас да пишам Вчера: - појадок: банана - ручек: пилешко (домашно петле) со компир, морков и тиквица Денес: - појадок: авокадо со банана - ручек: бујон од пилешкото од вчера, со брокула, морков и тиквица
ние кај да е ке поцнеме со цврста храна,сега сме 5,5мес...сум заборавила за 1 дете пред 3,5год супер бесе касицки овакви-онакви,сега за 2 појма немам со сто да поцнам,неке вода да пие,неке цај,само сме на АД-млеко,кој знае и сокцинја дали ке ми пие,некој предлог од вас драги мами?
Вчерашното мени: појадок: праска и бисвитчиња ручек: јогурт со овесни снегулки од истото и за вечера, му остана од ручекот многу сум направила Денес појадок: варено јаболко и праска за ручек брокула и компир, само брокула не ја јадеме вечера: житна кашичка хип 5 видови житарици плус слива.
Д: праска, слива, банана, јаболко, исцеден портокал, аронија и маџун У: просо, цвекло и јаболко Р: грав, пиперка, кромид и морков В: ноќна на хип
@joy1 касно видов дека има тема за 1-3 год. Моиве пред една недела наполнија 1г, ќе го избришам постот Иначе, грав може од 9 месеци (по препорака на нашиот педијатар), јас аронија дадов на 11м, а портокалот на 12м.
Majki , kade mozam da najdam vakvo nesto vo Skopje? Kerka mi ja obozava kasickata. Dosega mi nosea od Grcija,no sega nema koj.
Ovie gi ima samo vo Grcija kaj nas vo Mk gi nema istite, jas koga bev Mk kupuvav slicni kasicki ama ne e toa toa, ovie se daleku podobri i poeftini
Jas stavam otprilika dodeka ne se zgusne i se napravi kasa i ne ja pravam so voda tuku so mleko iako sodrzi nekoj procent na mleko kasata jas za pohranliva da bide ja pravam so mleko a edna lazica e malku vo 100 gr.voda neli ti e mnogu retka? Jas direkno sipuvam ne mi treba ni laz.ni meram i mesam dodeka ne se zgusne i vodata ako so voda ja pravis da ne ti bide prevriena oti ako e mnogu zeska se pravat grutki samo smlaci ja i stavaj Eve denes sin mi toa sakase za dorucek i plus banana mu uspasirav i mnogu ja jade iako imame 2 god. I 8 meseci Jas ponekogas znam da mu napravam i mleko so kornflejks i od kasata dodadam kolku sa se zguste i mnogu go jade toa. Da ti kazam pravo maz mi gi kupuva za nego gi jade nasabajle so mleko i zitarici i si stava i od taa kasa i pokraj nego gleda i maliot i zatoa saka i on
Da,malku e retka ama koga dodavam nesto plus taman doaga. Jas ja pravam I so AD bidejki SME 7 meseci,uste pogusta I poubava doaga.