ajde i nie da se uklucime vo temava.inace pravam sekoj den ama ne jadese.sega pocnavme po malku. D.Tikva pecena i banana. R.oriz,tikvica i morkov.
Цреши немам воведено, педијатарот ми ги пиша на 11. Спелта е житарка што содржи помалку глутен од пченицата, па викаат подобра била за воведување на глутен.
јас најдов календар на исхрана http://static1.ringaraja.net/images/RR-MK_KALENDAR_NA_ISHRANA.jpg тука пишуваа цреши 6+, ама секаде различно пишува... не оти сега имам цреши да дадам, ама чисто информативно заклучок секој дава што сака кога сака ... овде пишува и пченица и јачмен 6+
Оваа табела е катастрофа. Лимон и портокал на 8 м? Домат на 9? Ќе пробам да ја атачнам мојата табела што мислам малку е подобра од оваа. И јас првично ја симнав оваа ама после приметив дека врска нема Едит: за многу малку фајлот ми е поголем и не можам да го атачнам. Pdf е, ако може некој да ме советува како да го прикачам или намалам
Јас се водам по онаа од групата на фб здрава храна - здрави деца. Некогаш правам некои ситни измени. А оваа табела е крш. Маргарин од 6 месеци??? Маргарин ние не смееме да јадеме, не па бебе од 6 месеци!!
Јас главно по педијатарот од Систина се водев до сега (матичната ми е ептен либерална со јадењето), со мали измени. Ја следам табелата од Фејсбук само за продукти што тој не ми ги напиша (самиот ми пишуваше табела по месеци, прво за 6-9, а сега ми даде 9-12)
Dorucek:banana,jabolko,kapini i jogurt Rucek pilesko,oriz,brokula,patlidzan i kromid Vecera: palenta so urda
д јаболка и круша р ориз морков и брокула и неколку капки маслинов зејтин, смешано со мајчино млеко за да го јадат, ама џабе... само неколку лажици изедени со сила а овошјето се изеде денес купив авокадо утре ке го дадам со банана, а со зеленчук како се комбинира? И киноа купив ама незнам како се срема и со што, а амарант неможев да најдам, од каде го набавувате?
Доручек: Јаболко, банана, круша, овесни и 'ржани снегулки. Ручек: Компир, морков, пиперка, брокула, и цвекло (прв пат) на пареа, маслиново масло. Вечера: Тиква на пареа.
@volsebna Авокадо штотуку воведов само со банана затоа што горчи. Зеленчуков облик и јас не знам. Амарант немам дадено, ќе дадам наскоро, а киноа давам одамна. Ја ставаш во вода што врие и вариш 20тина минути на тивко. Лажиче, лажиче и пол. Потоа ја процедуваш и промиваш со млака вода. Толку.
Na mojata kinoa samo pise da se vari na tivko 15tina minuti vo zovriena voda I tolku Avokadoto moze I so meso I so zelencuk, ima skroz neutralen vkus (ne za dzabe najpoznatoto jadenje so avokado e guacamole, sto e solen premaz)
моето е меко, прв пат го купив а за почеток го подварувате или се дава свежо? затоа што знам дека за почеток се подварува секое овошје и зеленчук освен банана, затоа прашувам