Spored mojot pedijatar lekja e 11, boranija 7, modar I domat 10, piperka ne mi spomna, jas na 9 ja dadov. Nacelno se pridrzuvam, moze do nedela porano. Spored maticnata lekjata e 7 I pol, site drugi 6 I pol do 7. So nea ne se slagam I ne se pridrzuvav.
Има разлика од црвена леќа и таа кафената.Црвената мислам 7+ барем јас така дадов а кафената подоцна.Пиперка и жолта боранија дадов на 7+,модар на 8+,а црвен домат на 10 +.
Тие што ги носите децата во градинка како ја регулирате исхраната ? Во градинка не дозволуваат внес на храна од надвор, а таму се јаде според однапред утврдено мени.
за во градинка детето треба да е научено да пие кравјо млеко, затоа што таму даваат варено, и супа, и некое овошје, и по малку од ручекот, зборувам за во јасли
Pred nedela davav koga ke srane vo 8.00 mleko,11 ovosna kasa,14 mleko,17 zelencukova i do kraj mleko.Pedijatarot me sovetuva deka e kasno rucek da davam mleko,ovosje,zelencuk znaci ne mleko megu niv,vashe mislenje???
Доручек : овесни снегулки банана козји јогурт Ручек :телешко пченка тиквица компир лукче Вечера : палента јогурт
Да според нивното мени јаде,во глобала мене ми се свиѓа менито,само што имат кравјо млеко,ама тоа им го стават само во млечни кашички па така да не ми е толку страшно,друго скоро се е исто што и давам јас,имат доста овошје,ручек е обично месо со зеленчук или зеленчук со жолчка.Дома кога си иде и давам уште една ужина или АД,па вечера и млеко пред спиење зависи како е јадена
Pojadok: pecena tikva,kinoa dve lazici i kokosovo m. Rucek:teleshko meso,brokula,lukce,(lukceto za shnek,se vari,pa ke go trgnam,budejki prv pat ke e ) maslinovo m.
Доручек- Киноа, банана, јаболко, вишни, праски, кокосово масло, ц.цимет. Ручек- пилешко месо, брокула, ориз, морков, кромид, пашканат, маслиново масло. На половина јадење бебе заспа
Dorucek ovesni snegulki i banana( pola so sila ne go bendisa) Rucek telesko, kromidce, paskanat, morkov kompir i masl.maslo Vecera palenta i k.mleko
Доручек: печено јаболко, цвекло (се мора), банана и гриз Ручек: мисирка со авокадо, пиперка, пашканат и просо Ужина: Хип бисквита (мама не е дома поручек) Вечера: палента и кисело млеко
Pojadok:jabolko,polobina banana,suva sliva,3 lazici biskviti od melenite Plazma,30ml.mlekce i kokosovo maslo.Se izede 190 teglicka i izgrebavne se sto ostana vo blenderot Rucek: spanak,oriz,kromidce i maslinovo.
Dorucek peceno jabolko a za rucek palenta nie sme 6 meseci i 1 nedela ,tuku mamicki utre sakam da i dadam paskanat za prv pat neznam so sto da go iskonbiniram aj malku pomos
Jas prv pat i iskonbinirav so komoir,edno podebelo trkalce,a potoa i go stavam vo se,bukvalno so se odi,toj,kromidot i lukot kaj bebinja se namesto zacini,da dadat shmek na hranata.
Pojadok: tikva varena ,proso i kokosovo.Ja saka cista tikvata pa retko ja mesam so drugi produkti osven sega so zitarki. Rucek:kompirce,morkovce,parce teleshko meso,lukce i maslinovo.Sakam sa probam kiselo mleko,prviot pat so palenta ne go sakase,i palentata ja saka samo cista(kako mene e nesaka mn.mesana hrana ako go saka dobro,ako ne pak proba utre.