Mene pedijatar na 7 mi kaza deka treba da jade id 90do 120 a mojata si jade poveke,ana zatoa pie pomalku mleko,trebala spored br na obrovi da pie po 180 a taa 150...
ако е на АД подобро што пие помалку млекце, постепе но треба и да го намалувате. Денес за појадок круша, јаболка, слива и ориз во прав, ручек компир, морков, малку пашканат, малку брокула и карфиол и едно чешне лук, и малку маслиново масло. Се изблендирав и ставив малку кисело млеко, за прв пат. супер прифатија, ручекот изеден
Koga tret obrok pocnavte i kako davate...ad,ovosna,zelencukova,ad vecera,ad ili???? Pisete da znam kako odi otpriika,znam sekoe dete e razlicno no da pravam sporedba.
Pojadok:vishni,banana i amarant. Rucek:batat,teleshko meso,tikvica,kromid,maslinovo. Kupiv puding na nestle sakam da vidam dali ke go saka.Go davate kako vecera,zina,koga.Zakam tret obrok da pocnam ama nesaka k.mleko,jogurt,mi ostanuva samo biskviti so mleko, palenta.predlozi za vecera
Ноќните во тегличка ги имам дадено, а матичната ми ги препорача и оние во кутија што се прават со вода или млеко. Имам гледано, ама бидејќи сме алергични веројатно на АД, не ги давам. И гризот ти е опција за навечер, со млеко убаво доаѓа.
Dorucek: banana, krusa, jabolka i proso Rucek: misirkino, kromid, kompir,morlov, paskanat i nekoe zrno grasak , mas maslo Uzinka plazma
Со оглед на тоа што не се вари АД, мислам ќе мораш така. Јас гриз на бебуш му давам со вода сварен и смешан со овошје насабајле (не користам АД, па и немам друго млеко), а за мене го варам директно со млеко (и го засладувам, ама тоа за бебе не можеш).
so што ги комбинирате вишните? не се кисели? незнам со што да ги дадам.. денес појадок банана праска и просо, ручек каша готова од мисирка, брокула и ориз.