@espana mislam tuka sme so bebusive ja veke i davam vecera. Nekako ne saka da cica, a saka da jade. Mozebi i gresam 8 meseci sme ama pa mi e strav deka e gladna. Na rucek izede cela golema teglicka zelencuk. Neznam @mariz ti dali imas vovedeno vecera i sto davas? Jas pred nekoj den pocnav so kiselo mleko i palenta.
Nemam seuste vecera vovedeno, eve na posledna kontrola ubav napredok imavme, pa moze kje pocekam uste malku za vecera...
8+ sme Dorucek: Banana, akokado, krusa (sveza krusata), blendirano so topla voda i kokosovo, mn mu se dopadna ispadna kako puding Rucek: Telesko, tikvicka, morkov, karfiol, kromid. Krka se sinko moj, mnogu me raduva toa
Da bas sme isti na ista data se bebushkite,has probav dva pati vecera,i od denes voveduvam bidenki isto kako tvojata poveke saka hrana otkolku mleko.Dadov mleko i plazma se iznaraduva utre mi e vo plan griz pak so mlekce,pa palenta...nikako nesaka kiselo mleko. Btw kolku e bebushot dolgo,teshko?
мајки бататот со што го комбинирате? вчера најдов, па да го спремам за ручек.. без месо, вчера давав месо. Инаку и моите нешто повеке сакаат да јадат отколку да цицаат, градите ми се преполнети, цицаат само навачер, дентаради реда изгледа поинтересно им е да јадат
@espana beba ne e merena dva meseci. Na vakcina ne sakaa da ja merat zosto gi merele na 3, 6 i 9 meseci i mi vikaa aaa pred mesec i pol merena ne ja merime abe neznam sto im e tesko tolku. A na pedijatar ne mi se nosi zdravo detevo vo bolni, mi e strav da ne ja razbolam. Inaku nekade okolu 8 kg. Preeska cica i po pola saat jas jadam i ona vika am am. I davam kiselo mleko i jade a samo sto cicala. I veke i davam vecera. Ke moram drugata nedela da odam na pedijatar da se konsultiram sto da pravam. Mi e strav pa da ne go napravam detevo bumbarce Mi vikkat ako se prejade ke povrati neznam dali e taka?
Pojadok:vishni i banana Uzinaudingce Rucek :teleshko,kompir,morkov,kromid,maslinovo Vecera:griz(ako ima vreme zavecera,budejki rucekot podocna ke bide,ja zasiti pudingceto
dorucek: kasicka na hipp so banana uzinka: krusa i jabolka rucek: telesko,grasak,kromid,malku kompir tikvicka,morkov
Незнам зошто воведувате ужинка, а не вечера. Мислам дека по правилно би било, доручек, ручек и вечера, па после одредена возраст се воведува и ужинка. Незнам, можеби грешам
vo pravo si i jas sum za ova,ama uzinkata ja davam koga mi e nedojadena,odnosno koga nema izedeno onolku kolku smetam deka i e dovolno,i togas mi bara da jade porano,primer nakaj 12h i pokraj cicanjeto,a 12mi e rano da i dadam rucek,zatoa i davam uzinka e sega rucek primer e pokasno,nekogas ima vecera nekogas ne,se zavisi od nea,zavisno koga ke mi zaspie i kolku vreme ke spie. .
Ne gresis taka e,ama mene denes pokasno mi pospa i so toa rucekot dojde pokasno,inaku si davam i vecera,a uzinka i jas nakaj 13 davam si jade,i nekako si pospa eve dur sega rucase..se vo edno rucek/vecera
a ужинката треба да се разликува од појадокот? Јас обично тоа што ни остане од појадокот го давам неколку часа подоцна, обично правам околу 400 гр, ( по 200), па ако изедат по 150 сабајле, после околу пладне им го давам остатокот. и ручекот околу 3.. многу рано ми заспиваат - 18 ч и немам време за втора ужинка ниту за вечера, а и мали сме, 7 м и една нед. денес појадок круша жива, јаболка сварена и палента, бледнирано ручек малку морков, пашканат, кромидче, 1 чешне лукче, карфиол и брокула, и ориз (мелен Хипп, истурив во водата когасе свари зеленчукот) и една лажица кисело млеко. и модар патлиџан од кога се дава?
Ужинката треба да се разликува од доручекот. Ако доручкуваат порано, ручекот можеш да им го дадеш и на пладне, како во градинките на пример околу 12-13 часот, а вечера околу 16-17 часот, штом толку рано легнуваат. Ова само како пример ти го посочувам.... А, модар патлиџан јас дадов сега на десет месеци.
Pojadok:krusha,jabolko,sliva,kokosovo maslo. Rucek:brikula,morkov,tikvica,pashkanat,maslinovo. Vecera griz so ovosjeto sto mi ostana sabajle. Inaku sega izede i 5 lazicki k.mleko ,toa ke ibide uzina
Dorucek: griz so krusa, sliva i jabolko Rucek: blitva, oriz, tikvicka, kromid, morkov, m.maslo- izede moze 250 gr.bas bese gladna Vecera ako saka imam gotova kasicka na Lino od praska i jabolko
I jas imam vecera kako tvojot pojadok ako saka da bidam podgotvena ama pak nema i denes vecera uste spie a rucek ne jadela,ako jade nakaj 17 ok ke e,vecera 19.30,20 i taman 22.30 mlekce i spienje..toa e plan na mama,ama ke vidime