Dorucek: Griz so pasirana banana. Rucek: Telesko, morkov, paskanat, brokula, malku praz (neznam koga se voveduva, ama mu staviv i vcera i nemase problem). Si izrucka se i deneska i vekje 1ipol saat nanka, kje si tera do sabajle, ama sega cice kje podmetnam
@menelele Гледам дека со малата проблем немаш со јадење што е супер. Кога читам, како за мојата да читам. Сакав да те советувам да не се паничиш околу тоа дали ѝ е доста или не, гледај да е весела и да полни пелени. Искуство од мене - мојава не повраќа кога е прејадена, и да, само што јадела ако јадам јас доаѓа и ми шмата со устата... Влегуваат во една љубопитна фаза, па не се работи за глад, верувај. Муабетот ми беше, јади дете, јади, и гледам - стомак пуштила. Цело ситно а мевот ко трудно. Паника ме фати дека го прејадувам детето, и тоа највеќе ме фати паника да не му се прошири желудникот. Јас сега ја носев на педијатар на редовна контрола пред вакцина, и во муабет со педијатарот сфатив дека дете како моето (скоро година) треба да има 3 оброци и евентуално ужинка во зависност од тоа колку изела од оброците. Колку грама кога прашав, ми кажа секое дете индивидуално, ама ориентационо околу 200 гр... Два оброци солидни ѝ се доволни, ако воведуваш вечера нека е помалку од 200 грама. Нека си цица слободно кога сака. Јас бев на ум да ѝ потскратам малце, ама ете прооде, и цел ден ровари. На муабетот, мојава е 9 кг на 11,5 месеци.
Dorucek: palenta so kefir Rucek: misirkino, kromid kompir morkov tikvicka i maa.maslo Varena tikva za podocna
Pojadok:tikva,ja obozava taka sama nekombinirana. Rucek:telesho,brokula,morkov,paskanat,maslinovo. Veceraalenta Uzinad vcera imam krusa,griz,jabolko,sliva,ako ima potreba ke ponudam. Davate taka hrana nareden den ako vi ostane od vecerata?
Вистински имаме воведено само еден оброк. Тој првиот. Еден ден овошје, еден ден зеленчук. Вториот оброк ни е во фаза на стекнување навика и не е вистинска замена на цел оброк туку лизнува по неколку лажичиња само, па се трудам да не се повторува со она што било во првиот оброк.
jas ne davam nikogas osobeno ne ako e ovosje bidejki istoto oksidira mn brzo i nisto hranllivo ne ostanuva
Zeni sakam da dadam jajce i nesolena urda,nemam is kade domasni,moze li sa ne se domasni ili da baram???? Jajce kako odi? 1/8 ,potoa payza pa 1/4 pauza ili kako?
Јајца и јас немам домашни, жолчка од купечки давам. Дадов 1/4 па пауза 2-3 дена, па два пати по пола со 2-3 дена пауза и на крај цела.
pojadok pecena tikva i jabolka ручек компир, морков, карфиол, малку кромидче, лукче и пашканат, малку маслиново масло и една лажица кисело млеко знам дека можам ручекот да го давам во 11-12 ч, ама треба и да цицаат, појадокот е околу 8-9, после 1-2 часа цицаат и спијат, па ручекот им доага околу 14, после тоа им давам од тоа што им останало, и во 17.30 пак цицаат и спијат, 3 оброк ке воведам после 9 месец, во четврток ке ставаме хекса вакцина и ке ги мерат, може и крвна слика да направиме
Dorucek griz so banana Rucek telesko, grasak, kromid morkov, paskanat, kompir Uzinka ( pomal obrok) kasicka od lino
Pojadok: jabolko,tikva,kokosovo. Rucekpanak,oriz,teleshko i maslunovo. Vecera:mleko so jabolce i nekoja biskvita. Uzuna denes nema imav banana pasirana nesakase
појадок јапонка со вишни ручек каша хипп со телешко месо и зеленчук, слабо изедена може зошто прв пат пробуваме телешко, останатото утре
Појадок: круша,јаболко,праска и киноа. Ручек: компир,морков,грашок,тиквица,млад кромид и телешко месо.