Pojadok: krusha,jabolko,sliva,kajsija,kokosovo. Rucek: kompir,teleshko,tikvicka,morkov,maslinovo i kromid Uzina : kupecka kasa na Frutek mn ubava proso,kakao,mlekce i nezz uste nesto polovina izede. Vecera: palenta i urda sega kupiv ke probam. Kupiv ananas,sakam da dadam kako go pravite ,mislam i toj ko dr.ovosja varite pa blendirate?
Доручек: Палента со банана. Ручек: Телешко, сладок компир, обичен компир, лукче многу малку и маслиново, Вечера: Нестле 8 житарици со ад млеко. За 3 дена сме 9 месеци
Pojadok: ovesni snegulki so sokce od praska Rucek: oriz, morkov, cveklo, kromidce Vecera: pavlaka, banana i dve biskviti Rucekot mi bese poln pogodok, sinko obozava cveklo, cel e na mama
Јас давам од 6 месеци. Една лажица бела киноа ја премивам низ цедалка и варам во филџан и пол вода 15 мин. додека стане ко лушпи.
Pojadok: griz varen vo voda vo koja se varea slivii banana. Rucek: tikva Uzina: si ja dojade tikvata. Denes docna stana vo 10.30 i nemavme vreme za vecera,veke zaspa
Појадок: овесни снегулки, јаболко и банана Ручек: телешко, пченка, грашок и морков Вечера: палента со јогурт
Д: палента, кајсија, слива и кокосово масло Р: ориз, блитва, тиквица, морков, пашканат и маслиново масло
Dorucek peceno jabolko i avokado Rucek palenta so kiselo mleko Vecera praska/ili avokado i banana ke vidam
каква пченка користите? јас и дадов на беба од онаа замрзната , блендирана ама пак ми останаа лушпи и несакаше да јаде/ Што да правам?
јас сварив пред некој ден од златната мешавина, блендирав ама беше полно лушпи,тоа јас не би го јадела, не бебе.низ сито го процедив и така ја дадов.а за леќа јас знамдека црвената е 8 +, обичната 9+, ама уште не сум дала
Мојот блендер златната мешавина одлично ја меле, нема лушпи скоро ич, и еднаш неделно му давам тоа да јаде.
Jas isto davam od zlatna mesavina i bas me zacudivte,nema kaj mene ni malku luspa ,znaci do blenderot e....
појадок круша јаболко и овесни снегулки, и малку вода ручек телешко,карфиол, брокула златна мешавина и малку ориз
Вчера: Варено јаболко и круша, со банана и киноа, кокосово масло Ручек: телешко, морков, тиквичка, батат, маслиново масло Денес надвор: Хип каша: јаболко и праска со ориз Ручек: хип каша: зеленчук со пилешко... не и се допадна. Имаше вкус ко паштета
Појадок: овесни снегулки со слива Ручек: ориз+компир+тиквица+кромид+морков Вечера: бананасо павлака Утре Појадок: просо тиква јаболко Ручек: грашок+компир+кромид Вечера:палента+јогурт
majki јајцето со што го давате за почеток? утре полниме 8 м и планирамда дадам јајце...1/8 тврдо варено,ама со кисело млеко,или? и само тоа да биде за ручек, или да го вметнам како ужинка? и после 1 ден да правам пауза, или? совет ве молам.. поздрав