Мајки да се консултирам да не погрешам 7 плус може ли: пиперка, лук, карфиол, грашок, боранија, целер коренот, пченка. Кажете ми краставица кога може?
Краставица е 12 плус Создава грчеви и иако е вода тешка е за желудникот Другото веројатно може со тоа што јас лично грашок и карфиол дадов на 8 полни. Од истата причина(гасови создаваат)
Мојов добро го поднесува карфиолот, гледам не му прави проблеми и го сака многу. Туку да прашам спанаќ, боранија и црвена леќа од колку се дава?
Наутρо со банана и палента давав на почетоκ,да не појави алеρгија случајно па да има вρеме да ρеагиρате на вρеме. Потоа во зеленчуκ(мешав во сеκој зеленчуκ) сега и со κ.млеκо(но не се вρзува железото со млечни пρоизводи,затоа не се пρепоρачува да се дава таκа)
Majka, jajcata ne se mesaat so mlecni proizvodi,zatoa sto na toj nacin zelezoto sto go sodrzi jajceto nemoze da se vrze za krvta. Jas davav 3 dena 1/8,pa 1/4,posle 1/2 I na kraj cela zolcka. Mozes da stqvas vo zelencukovi kasi,ovosje I.t.n....
Dorucek: proso, krusa , jabolka i banana Podocna ad Rucek: kinoa, boranija malku, kromid, paskanat, kompirce i tikvicka, m.m okolu 250 gr se izede Vecera: oriz i banana 20h ad i u krevet
Д: Ориз, праска и јаболко Р: Компир, брокула, амарант, пашканат, младо кромидче и маслиново масло. Изедени 250 гр со сласт
Ќерка ми е скоро 3 месеци и за сега успешно се доиме 24/7, би сакала да прашам ако си продолжиме со вакво темпо здравје и наредниве месеци, да бидеме само на доење, од кога е нај добро да почнам со дохрана, од навршени 6 месеци, 7 ? Или од 4 ? Со син ми почнав одма штом наполни 4 м ама него не го доев, беше на Ад.....
амаρант досега не сум мешала со зеленчуκ, ама штом твоето изело си сласт, утρе тоа давам аκо биде изедено κе ти бидам благодаρна
Јас по препорака на феминки давам амарант, просо и киноа повеќе со зеленчукови каши отколку со овошни. Овошните помалку ги сака, ама неделава да не го подречам јаде по 190 гр овошни помешани со палента, ориз или киноа Пробај амарантот да го ставиш во зеленчукова каша која најмногу ја сакаат па пиши
Д: Ориз, боранија (прв пат), морков, пашканат, младо кромидче и маслиново Р: Јаболка, круша, кајсија, киноа и кокосово масло
Обично за ручек давам зеленчук, но кога пробувам нова намирница гледам да биде за доручек (ако има некоја реакција од храната да се исконсултирам со педијатар) Иако ни се фаќа како ручек 11:30-12 h ни е прв оброк.