Давам пико фер о беби вит за апетит. Не реков дека не давам разновидна,туку не ставам повеке работи во ручекот. Ете денеска телешко брокула,компир,маслиново. Порано ставав плус морков да речеме,кромид,лук,пашканат,просо. Сега давам ама разредено.
Не ме разбра. Не ти што даваш туку син ти не јаде доволно количински и разновидно за да може да се покачи хемоглобинот преку исхраната. А за сируп ми се чини спомнуваше нешто дека си загрижена од препаратот ако треба да даваш. Можеби јас погрешно разбрав. А и тоа пико фер не знам колку е ефективно. Можеби треба легофер или нешто слично.
Доручек : јачменови снегулки, суви кајсии и јаболко Ужинка : тиква Ручек : жолчка, компир, брокула, морков и м масло Вечера : гриз и јаболко
Д: Круша, слива, амарант и кокосово Р: Палента, блитва, морков, пашканат, тиквица, младо кромидче и маслиново масло Се вративме во нормала со овошјето па сега јаде по 190 гр. овошна кашичка и 200-250 гр. зеленчукова
Од вчера- Доручек- палента, несоленоо сирење, јогурт Ручек- Модар патлиџан, жолчка, компир, морков, лук, кромид и малку семе од коприва. Вечера- Банана, праска, овесни снегулки, кокосово масло, ц.цимеет. Денес- Доручек-ориз, банана, праска, вишни, кокосово масло, ц. цимет. Ручек- Телешко месо, компир, морков, брокула, карфиол и модар патлиџан. м. масло. Вечера- Палента, варено јаболко и дуња.
Вчера: Појадок: амарант со јаболко и круша и кокосово Ручек: ориз со телешко, морков, кромид, батат Денес: Појадок: ориз со банана и круша и кокосово. Најмногу ја сака кашичкава. Мојава инаку многу сака ориз во кашички, и овошни и зеленчукови. Ручек: палента со телешко (од вчера остана), морков и тиквичка и кромид, маслиново. Сеуште се вртиме во круг со намирнициве, ама ако, има време
Доручек просо, слива, јаболко и кокосово. Ручек пилешко, компир, батат, морков, пашканат, кромид и спанаќ и маслиново. Од двете по една мала тегличка изеде.
Д: слива, киноа, круша, амарант и кокосово масло Р: ориз, карфиол, тиквица, младо кромидче и лукче, пашканат и маслиново
Dorucek zitarki Rucek kompir morkov kromid telesko meso brokula maslinovo maslo Vecera ovosno pire od banana avokado sok od praska
Д: каша од хип со ориз и јаболко Р: компир, брокула, телешко мевце(прв пат), младо лукче и кромидче, маслиново масло. Си изручка се околу 220-250 гр.
Доручек : ориз, авокадо и вишни (многу лоша комбинација за мене) Ручек : просо, тиквица, морков, брокула и јаболко Вечера : овесни снегулки и банана
го изеде ручекот? утре да пробам и јас... моите не сакаат многу зеленчук, и телешкото месо не го сакаат многу, само со кисело млеко јадат, а секој ден кисело млеко не ми се дава... утре ке пробам со јаболко
@volsebna да, го изеде во еден здив. Ама, ние немаме проблем со јадењето, ниту со зеленчук ниту со овошје. Се надевам дека ќе им се допадне, пробај. Вкусно беше и за мене.
Dorucek: jabolko banana visni i dve plazmi Rucek: misirkino boranija luk kromid paskanat pola kompir m.m Vecera: palenta so k.mleko
Доручек- банана, праска, вишни, јаболко, плазма, кокосово масло, ц.цимет. Цимет секој ден по малку. Ручек- просо, морков, компир, лук, кромид, м.масло. Вечера- кисело млеко, овесни снегулки.
Ова мое човече обожава се што е овошје.Давам и зеленчук ама не сака никако ни уста не отвара.Едино ако ставам малку павлака или јогуртче тогаш јаде некој залак.Крвта ни е супер а и млекце си пие околу 700 гр на ден така да задоволна сум штом барем нешто јаде.Немаме некој ред на јадење бидејки секој ден де мм ја чува,де моите па јас од сабалје што ке и направам тоа јаде а потоа ми велат јадела де,битно гладна не е,така тато ми вели
Д: Палента, праска, кокосово Р: Ориз, тиквица, телешко мевце, амарант, пашканат, младо лукче и кромидче, маслиново масло.
Д: тиква, круша, авокадо, банана и кокосово. Р: телешко, компир, пашканат, кромид, целер, карфиол и маслиново. По една мала тегличка изеде од двете.