@kallias јас го воведов на седум месеци кокосовото масло, а со вкусови почнавме на една недела пред шест месеци Доручек : просо, јаболко, круша и кокосово Ручек :телешко, батат, прокељ, кромид и м масло Вечера : палента и праска За утре Доручек : амарант, јаболко, дуња, авокадо и суво грозје и ц. Цимет Ручек : жолчка, ориз, блитва, пченка и м. Масло Вечера : макарони, тиквица, морков и лукче
Dorucek: ovesni snegulki, banana, jabolko i visni Rucek: blitva, oriz, kromid, trkalce praz, paskanat i pola kompirce Vecera: hipp nokjna kasicka
Д: Палента, круша, сливи и кокосово масло Р: Карфиол, цвекло, тиквица, младо лукче и кромидче, морков, киноа и маслиново масло.
Pojadok: palenta I jogurt. Rucek: domasno pilesko mevce,paskanat,morkov,karfiol i maslinovo maslo. Vecera: poparicka so supa od zelencuk I bujon od teleska koska.
Ние имаме 5ипол месеци и засега давам доручек и ручек вечера не давам по ручекот сме само на млеко. Во колку ⌚ саат ви е доручекот ручекот и вечерата и од која возраст почнавте вечера
Рано си задала ручек. Вечера тек на 9 месеци дадов Ручек почнав од 7 месеци Со дохрана(доручек) од петти месец
Па не давам којзнае што во ручекот некогаш морков и јаболка некогаш палента и карфиол морков и банана палента и морков или само тиквиче ете такви обични работи без масло и др додатоци
Па не ни реков дека даваш масло или додатоци. Инаку палента и карфиол се воведуваат од шестти месец. Ти си праша кога сме дале вечера јас ти споделив моето искуство.Не те нападнав.
Д: тиква, јаболко, вишна и кокосово. Р: ориз, тиквица, морков, карфиол, кромид, пашканат и маслиново. Ме изненади колку двете комбинации му се допаднаа изеде по тегличка и една четвртина.
Не не реков дека ме навреди не ме сваќај погрешно но тука читам дека за ручек мешате по повеќе работи и затоа реков дека не давам којзнае што бидејќи само по две работи мешам палетата ја давам овие три дена а карфиолот од денес по препорака на братучетками која има еден месец поголемко бебе од моето и ми рече дека порано почнала со овие работи. И плус со првото дете почнав покасно со исхраната и сега мака мачам за да јаде и со лажење и со играчки и со пискање а има 4 години (дали има врска тоа незнам) ама сите ми велат нека се учи од помал и затоа и се решив од порано да му давам. Ама пак несакам да претерам со некој работи
Ова за воведување храна да се учи од помал нема врска, јас со син ми едвај чекав да почнам да му давам кашички, бидејќи беше на Ад, од 4.5 месеци почнав со пробување на вкусови и се сеќавам и оризова каша таа од 4+ што е му ја правев со млеко секој ден, по препорака од педијатар нормално и ете го 3 години е и ден денес сме скарани со јадењето, со молење со колење јаде, цел ден да го оставам нема да ми побара да јаде, има 3 год.тежи 12 кг и од сам почеток секогаш беше испод границата за кг таа во книшката што ја има, не знам како се вика на Македонски, така да не се согласувам порано почни со храна за да не имаш проблем кога ќе порасне. А еве со ќерка ми сакам покасно да почнеме затоа што цица и не сакам да брзам, здравје, ако имам млеко до 6 месец сакам до 6 да биде само на млеко и тек после 6 да почнам со вкусови, ако претходно не се смени нешто де.
Dorucek: prv pat i dadov ad so ovesni, banana i dve plazmi- ja bendisa Rucek: telesko, tikvica, kromid morkov paskanat lukce m.m Vecera : oriz so jabolko i banana
можеби не е и до тоа ама еве јас сега обратно правам од првото исто планираш и ти. Ама не претерувам секој ден да вметнувам нешто ново сепак има време.
Доручек : тиква, банана, вишни, праска и ц. Цимет Ужинка : банана, јаболко и двопек на babylove Ручек : телешко, црвена леќа, црвена пиперка, цвекло, лукче и м. Масло Вечера : спелта и јаболко
Доручек: baby musli микс на житарици, јаболко и боровница Ужина: банана со бисквити Ручек: телешко со грашок, морков, путер и доматен сос (прв пат) Вечера: Палента со кисело млеко
Д: Ориз, јаболко, праска, кокосово масло Р: Компир, брокула, телешко мевце, младо лукче и кромидче, маслиново масло
Д: круша, јаболко, банана и 5 вида снегулки Р: боранија, брокула, мн малку морков, пиперка, и патлиџанче колку да дојде како зачин демек, праз и маслиново В: палента до кисело млеко и малку путер