Доручек- банана, јаболко, брусница, плазма. Ручек- компир, карфиол, морков, тиква, пашканат, лук, кромид, маслиново масло. Вечера- просо, јаболко, круша, морков.
Д: 5 житарици, слива, круша, вишна, кајсија Р: Ориз, брокула, пилешко, морков, просо, кромидче, лукче, маслиново В: палента со кисело млеко
Majko, poleka so jadenjevo. Greota e bebeto, tegobi ke ima. Pocni po malku, crevata i zeludnikot ne se spremni za tolku hrana i plus kolku mnogu namirnici. Ne me sfakhaj pogresno, no rano e za tolku malko bebe , tolku hrana. Izvini, ne e moe da ti se mesam za tvoe dete. No, mislam deka epten si izbrzala.
Појадок: сладок компир, морков, лукче, пашканат и маслиново. (200мл) Ручек: Авокадо, Банана, кокосово.(нешто повеќе од 50мл) Вечера ќе биде телешко, брокула и карфиол, кромитче.
Појадок: авокадо и банана со гриз, кокосово масло Ручек: телешко со ориз, тиквичка, брокула, морков, кромид, маслиново масло. Трет оброк сеуште немаме. Никако да го направиме распоредот, ќе треба едно млеко да и го скратам :/
Majka kako pominavte so ribata? Jas sakam da vovedam, nekako se odlozuvam. Izgleda ke cekam pokasno od 10 meseci, se plasam od alergija. Jas sakam riba da jade, mnogu e zdrava, a od druga strana mm e alergicen na riba i mn se plasam.
Д. Амарант, круша и јаболко. Р. Пилешко, тиквица, блитва, пашканат, кромид, батат и маслиново. В. Планот е гриз со банана и авокадо. Ќе видам дали ќе го сака како за прв пат. Инаку денес се чуваа со баба му, па видела малку зорт и му дала кисели млеко со лебче и си го изел.
Дани мило ми е што те читам. Те немаше некое време искуства за бебињата да менуваме. Туку во колку саат вие вечерате па што може месо да вечера. Мојов касно станува и касно заспива. Па доручекот ни е во 11-12 и после се покасно, па нема шанси месо за вечера.
Предходно преспиваше малава по 3 пати на ден, предпладне, пладне и кај 19.00. Само по 15м, ама колку толку си го имавме фатено редот. Тогаш вечерата ни беше полесна бидејќи беше околу 19.00, односно час пред легнување. Последниве 2 недели намали на две преспивања на ден. Предходно првен дремнуваше па јадеше, а сега првен јаде...па ако имам среќа ќе дремне, па и оброците ни се поместени. Често појадокот ни е кај 09, ручекот 12.00, вечерата 17.00, како што беше случај и денес, па може и мевце. Како се поместуваат оброците поради спиењето менувам и видот на храна.
Одлично реагира. Едниствено мора и јас да имам спремано нешто за мене, да јадам а она да ме гледа, па отвара уста и јаде што и да и дадеш. Во фазите на вадење заби само е маката.
Еее нас ручекот ни е во 16-17 така да исто му доаѓа со вас. А вечера некаде околу 20, а заспива на полноќ. Он можеда дремне до тогаш, ама она убавото долгото спиење е тогаш.
Dorucek- banana, plazma, krusa, jabolko.( ja izede mama) Rucek- telesko i pilesko domasno meso, paskanat, morkov, tikvica, piperka,luk, kromid, m maslo. Vecera- kinoa, jabolko, krusa, brusnica.
Dorucek: Hipp kasicka oriz i praska. Rucek: Telesko, kromid, morkov, brokula, maslinovo. Vecera baba kje mu dade nesto, jas na zabar kje odam
Појадок: јаболко и кајсија.(200мл) Ручек: цвекло за прв пат, ориз и морков (150мл) Вечера: слива и круша (70-90мл)
Д: 5 житарици, тиква, слива, круша, кокосово масло Р: Телешко мевце, ориз, тиквица, грашок, брокула, пашканат, кромидче, лукче, маслиново В: Палента, праска, вишни
Едвај ја најдов темава,на втора страна паднала. Морам да напишам. Денес од сабајле,секое утро почнуваме со цеден сок,денеска кеуша,јаболка,мандарини и сливи. Секогаш правам без разлика што не јаде. Денеска имав ставено јогурт со житарки. Не ми се верува ја отвараше устата и сакаше. А не дека прв пат давам ова. После направив ориз со спанак и маслиново ставив малку и слива. Луда комбинација но морам дека има тврда столица од капките за железо. Не сакаше ама кога додадов јогурт а не давав спанаќ со јогурт ради слаборо железо. И од ова јадеше. Нема посреќна од мене денеска. Вечерта малку и бананичка касна.
вчера појадок јаболко, авокадо слива и праска од компот ( околу 150 мл едвај изедени) за ручек сварив компир, морков, 2-3 чешнинја лук, праз, кромидче додадов маслиново,излезе околу 400 гр, си велам нема шанса да го изедат, плус ке ставам и кисело млеко... се изедоа, тоа плус пола канче кисело млеко до душа на двапати, ама лапаа како да се гладни 2 дена излезе дека изедоа по 300 мл, ама цела нок мирисаа на лук тоа им беше и вечера, рано заспуваат, во 7, па немав ни време да им дадам друго денес појадок авокадо банана и јаболка, пак ми се мрштеа, ама изедоа по околу 200 гр, на двапати, многу рано стануваат, околу 6, па околу 7 се веке гладни, морам да им дадам, после околу 9 цицаат и спијат 1 час, така што останатото овошје го давам накај 10 ипол, во 12 пак спијат ( заспуваме со цицање) ручек урда - прв пат со сварен праз и жолчка од варено јајце, и малку доматен сос... незнам како ке сме вечера, ако стигнеме до неа, може фрутолино инаку наполнивме 9 м малку сум опширна... извинете