dorucek palenta so kiselo mleko rucek kompir grasak telesko meso morkov brokula maslinovo maslo vecera krusa i jabolko
Кога ве читам не ми се верува колку вашите јадат(да се живи и здрави)И јас ко @galapce сега се радувам кога ке апне нешто.Пред тоа беше пострвна,се сакаше,а сега ич уста не отвора.Па лажам,пејам,играм,триста тракатанции за да апне нешто.Од купечките не одбива овошни си крка ама од мене поретко сака.Па со препорака од матичната почнав секој ден да и цедам 2 портокали со пола лимонче да и се појачи имунитетот и си пие по 150 грама во текот на денот. Денес до сега изеде една купечка овошна,2 пати по 150 мл млеко,30 мл цеденото сокче и 2 бисквити за бебе За ручек има спанак и павлака ама ке видиме како ке се понаша кога ке се разбуди ке и дадам.Вечера сеуште не сум воведела.Имаме 7+20 дена
Јас ке ти фатам две маани се надевам само нема да ми замериш . Со цитрони мн рано си почнала иако знам педијатарката те посоветувала.Но да појавеше алергија ке си направеше мн поголем проблем од нејадење. Друго ако веке збориме за имунитет зошто павлака?Вештачки преработен продукт.Зошто не за ручек месо,кромидче,лукче,пиперка?Ем железо месото содржи ем витамин ц е полнааа пиперката и кромидот,ем вкус ке и дадат на кашата. Мое мислење е само ова не ме свакај како да те критикувам.
@joy1 Го ценам твоето мислење..Се умев баш за пиперка дали смеам да дадам ама ке пробам дали ке јаде.Ама сокчето ке и го давам,штом не појави алергија.Не е само на тоа,пие и од јаболче,од сливи... Сакав да прашам за боровинка и аронија од кога смеам да и давам,некое сокче да правам?
I malata nekplku dena poslabo mi jade, se tesam deka e od zabite D:jabolko banana brusnica ovesni i biskvita R: ( se staiv) kinoa, kromid, praz, paskanat, morkov, pcenka, boranija, kompir i tikvica-150 gr sigurno izede V: poparicka so kiselo mleko
Dorucek: Jabolko, avokado, kinoa + kokosovo. Rucek: Palenta, zolcka + lazicka k.mleko. Vecera: Hipp nokjna kasa, mlecna so ovosje.
Доручек- банана, круша, јаболко, ориз, к.масло, ц.цимет. Ручек- спанаќ, жолчка, лукче, пашканат, ориз, м.масло. Вечера-просо, варено јаболко, слива и тиква.
Д: каша од 5 житарици, кајсија, праска, вишни Р: Ориз, карфиол, тиквица, блитва, киноа, морков, кромид, лук, маслиново В: Овесни снегулки со кисело млеко Нешто 3-4 дена после 10 изедени лажички се мршти и затвара уста, ама го залажувам со пеење и изигравање кловн па си јаде се што ќе му подготвам (200-250 гр. оброк) Гледам дека доста се лигави па се надевам конечно ќе излезат долните двојки и ќе продолжи да јаде со мерак.
@galapce браво, ај да тргне работава, ептен ме радува. Д. Круша, боровница (прв пат) банана и кокосово. Ја сака боровницата, ама јас флеките од неа не, ми се чини нема да се исперат со ништо. Отиде блузата. Р. Батат, цвекло, пашканат, кромид, лук, тиквица и маслиново. Изеде повеќе од 200 грама. За ручек ми е најтешко. Посебно кога е ден без месо. Ми се чини се исто вртам. В. Јаболко, сува кајсија и малку плазма. Кашичката беше многу вкусна, ама синко не беше баш воодушевен. Незнам зошто, изгледа различен вкус имаме јас и тој.
вчера појадок банана, авокадо и јаболка, ручек урда праз и жолчка, денес појадок јаболка и слива, ручек бебевита со шпагети и мисиркино. Туку жолчката со што ја давате освен со банана, со киселомлеко нели губи од железото.. а за ручек се тоа пак тоа, незнам ич што да дадам..
dorucek banana rucek pcenka kompir misirkino vecera kiselo mleko so kompir pecen ili mleko so biskviti nemam ideja
Д: Палента и банана (по 2 месеца пауза проба денес и до сега е добро) Р: Компир, батат, пиперка (прв пат), брокула, телешко, кромид, лук, маслиново В: кисело млеко и леб
D: Palenta so kiselo mleko- podocna jadev ispi od casa pola casa jogurt R: misirkino,kromid,kompir,paskanat, morkov, boranija i tikvicka- 200 gr V: orivce so banana
Dorucek- griz,banana, visni,krusa, jabolko, kokosovo maslo. Rucek- kompir, morkov, grasok, brokula, modar patlidzan, pilesko meso. Vecera- jacmenovi snegulki, banana, brusnica. Pomegju obrocite pieme jogurt i po malku lebce, a od denes ke pocnam so malku positni parcenca banana i dr ovosje kolku da ucime da grickame i dzvakame. So blenderov nekako me fakja strav, ja primetiv deka si saka lapni- goltni, a ako e pogusto hehee se zadavuva i mrsti. Da ucime po malku i vaka.
Доручек: Слива и јаболко купечка каша на Лино, обично на Хип зимам, но золва ми ваква ми земала. Ручек: Пилешко, лукче, кромид, морков, магдонос, прокељ. Вечера: Житарици со јогурт, обични пченкарни ги мелам и со јогуртче
Д. Сокче,па малку житаеки со кисело млеко. Р.пилешко,морков,маслиново,просо. Морав да залажувам и со малку павлака иначе не јаде. В.слива,кајсија,јаболка,кокосово,рогач. Повторно среќна мајка. Татко му му дава и кроасан од сувото само тесто,јас се нервирам а тоа мн.сака.
Појадок: јаболко, круша, слива, просо, кокосово. Ручек: палента со кисело млеко(прв пат) Вечера: авокадо со банана е во план.