Д.кисело млеко плус малку павлака,камуфлирам дека не го сака к.млеко и жолчка. Мн.малку изеде,а да беше павлака ке јадеше. Р.телешко,компир,морков,маслиново. И малку пак залажување со павлака. Да стекне нсвика на лажичката ке ја отфрлиме ваљда. В. Планирам пак нешто овошје во комбинација со слива. Фероглобинот мн.мака му ствара.
Dorucek- jogurt, leb. Rucek- kompir, morkov, prokelj, magdanos, semki od tikva, piperka,paskanat, zolcks,luk ,kromid, m.maslo. Vecera praska, banana, kinoa, k.maslo, c.cimet.
Д: Тиква, банана, вишни, плазма Р: Ориз, батат, цвекло, киноа, карфиол, пиперка, кромид, лук, маслиново масло В: 5 житарици, слива и кајсија
7:30 ад млеко 150 мл 9:00 овесни со кисело млеко 12:00 палента со дуња, јаболко, нанана, малку кокосово масло 14:30 ад млеко 150 мл 17:30 телешко со ориз, тиквичка, морков, кромид, маслиново 19:30 ад млеко
Д. Круша, суви кајсии, банана и авокадо. Р. Пилешко, компир, морков, пашканат, целер, лук, кромид и маслиново. По грешка ставив повеќе лук. А синко па уживаше. Јадеше со сласт. После здивот на лук му мирисаше. В. Печено јаболко и тиква. @Sky-butterfly утре ќе го копирам твојот ручек само плус лук.
Д: Овесни снегулки и јогурт (прв пат) Р: Пилешко, компир, боранија, просо, морков, брокула, пиперка, кромид, лук, маслиново В: ноќна каша хип и праска
D: jabolko, banana i ovesni Podocna dur jad doruckuvav izede pola fildjance k.mleko i lepce R: telesko tikvicka boranija pcenka paskanat kromid morkov V: orivce so banana
Ovaa nokna kasicka od hipp e od tie so plazma sto se, so sina nalepnica na teglickata? Mojava mnogu ne saka kupeni kasicki i koga odime nekade ke kupam i ne jade, ne gi saka. Moram po jogurt i leb da trckam da kupuvam hehee.
Ok, mila. Ti blagodaram za odgovorot. Ke i kupam i jas na mojava, za proba. Malku da smenime. Da vidime kako ke i se dopadne.
Д: 5 житарици, банана, вишни, јаболко, круша, кокосово масло Р: компир, телешко мевце, морков, грашок, брокула, пиперка, кромид, лук, пашканат, маслиново масло В: кисело млеко и овесни снегулки Ужина: малку палента и несолена урда (прв пат)
Доручек: Круша, јаболко, вишни, банана со кокосово. Ручек: Грашок, тиквичка, морков, кромид и малку лукче. Вечера ќе видиме, немам идеја
Ич да не ги пишувам ништо не јадеше. Д.интегрален ориз,слива,јаболко кокосово. Пред тоа цвекло,вишни и портокал за сокче. Р.просо,пилешко морков,тиквица,маслиново. Ке видиме вечера ке е или млечна каша или ке смислиме нешто ако јаде? Иначе во млекото обавезно ставам по една лажица од некоја од кашите млечни на хип. Житна,овошно мешљнљ,банана. Ноќната јљ зљвршивме.
Д: Тиква, круша, слива, плазма Р: Ориз, батат, тиквица, киноа, просо, кромид, лук, пиперка, маслиново масло В: Палента и несолена урда
Вчера- несолена урда, јогурт, палента, м.масло Ручек- телешко месо, брокула,компир, карфиол, пиперка, магдонос, прокељ, семе од коприва, м.масло. Вечра- банана, праска, вишни, плазма. к.масло, ц.цимет. Денес- Јогурт, лебче. Ручек-жолчка, брокула, компир, морков, лук,кромид, модар патлиџан, м.масло. Вечера- боровинки, јаболко, банана.
Појадок: киноа, јаболко, круша, слива, кокосово 250мл Ручек: ориз, компир, брокула, тиквица, маслиново и малку од киноата од утрината. 150мл Ужина: Кисело млеко со јаболко 150мл Вечера ќе биде млечна каша со гриз.
dorucek frutolino rucek prokelj telesko meso kromid mlad morkov kompir maslinovo maslo vecera peceno jabolko
Кога ве читам колку измешани продукти ем ви се дивам како ги јадат ем се чудам. Доручекот стандард слабо го јадеме,може заради сокчето што го пие па го заситува. Сок:јаболко,круша,портокал,цвекло. Д:К.млеко со овесни снегулки,не јадеше,но после тоа изеде повеке од половина банана. Да помешам банана во читарките,не јаде така. Р:Ориз,прв пат грашак,слива и маслиново. Едвај пет шест лажички. Втора опција направив,жолчка,павлака и јогурт. Го изеде. За грамови незнам,не мерам. Некако ми е ту мач. До сега млекце вечерта во 2:30,06:00,12:30,18:30 уште еднаш минимум секако ке пие. Во досегашните еднаш чисто млеко,еднаш со една лажичка каша банана плус и два пати житарици. Вечера ќе видиме дали ке јадеме нешто. Измеѓу малку грицкавме лепче,и неколку смоки.
Мамички утре планирам да давам за прв пат дома приготвена круша па ме интересира дали да ја печам варам или свежа да ја изблендирам
Jas koga ja dadov prv pat ja varev kratko i taka ja dadov A znam deka do godinka e preporaclivo da ne se dava svezo ali ima mnogu sto davaat i svezi ovosja. Nie seuste imame eden obrok i vcera dadov kompir, morkov i paskanat, a denes dadov banana i palenta