И јас ја дадов пρво ваρена. Да сум на овој ум би дала свежа, блендиρана со малκу водичκа за да не е густа...
Dali e so gluteb, stom pisuva za 4 meseci se nadevam ne ama sepak sakam da se osiguram ,od zitarici vidov samo orivce
I mene pedijaterot mi rece pavlaka na sedum meseci oti bese mn slabo bebceto I ne napreduvase I rece pokaloricni mlecni proizvodi, puter, pavlaka kaskaval
Da peasam za palenta. Nie sme na bezglutenska hrana. .palentsta sama po sebe e bezglutensks ama na keseto pisi -sodrzi gluten vo tragi, ona zeleno kesr so detence
На сите опаковки мора да стои бидејќи не може да гарантираат дека 100% е чиста. Мине на иста лента со глутенска храна. Може воопшто нема, евентуално незначително. На паковањата што јас ги земав стоеше истотака и дадов. Не се водете според опаковките. Во многу земји стои дека е од 4месеци, но содржат глутен на пр. бидејќи според нивните табели некои продукти се внесуваат значително порано одколку во македонија. Секогаш добро погледнете го составот, не само месецот. Без разлика дали е каша или ваква кутија за подготовка. Колку месеци е кај тебе детенцето?
Za nekoj den sest, inaku jade cvrsta hrana od 4 ipol pa sakav palenta ovie denovi. So sto ja davate na pocetok ?
На почетокот ја давав со овошје(јаболкце, круша, слива...сварени), од 7 воведов домашно кисело млеко па ја давам со него.
Д: 5 житарици, слива, праска, кокосово масло Р: Телешко мевце, ориз, морков, карфиол, тиквица, пиперка, кромид, лук, пашканат, маслиново В: овесни снегулки и кисело млеко Ужинка: јогурт и смоки
Леле те жалам, готвиш по цел ден, а ништо неќе. Пробај залажувај ја со нешто. Јас цртани и пуштам само тогаш зинува. Неќам и јас ама што да и правам.И мене еден месец така ме малтретираше...ај си реков запчето дур не и излезе, ама не е така...изгледа во таква фаза е...се друго ја интересира освен јадење. 05:30 ад млеко 150мл 09:00 кашичка хип мешано овошје 190 гр во 12:00 ад млеко ќе крка обично 150мл 15:00 ручек жолчка, брокула, тиквица, кромидче, лукче,оривче. 18:00 чоколино 21:00 ад млеко
Д. Јаболко, боровница, банана и овесни снегулки. Р. Батат, кромид, лук, тиквица, брокула, пашканат, малку магденос. В. Ќе биде кисело млеко со овес. Малку се инатеше за ручекот и затоа што го знам дека е лебар му правев финта. Го извадив лебот на маса. И ќе црпнам од кашата и на лажичето минијатурна трошка и отвара уста. После само го правев движењето со рака демек ставам леб и јадеше. Ако не направам движење со раката од лебот до лажицата не отвара уста.
Denes samo nekolku laz od kasickata i zaspa Smeam da mu ja dadam koga ke stane za saat vreme? Inace mu napraviv kompirce, morkov, paskanat i za prv pat dodadov lukce I me interesira dali i lukot sea se racuna kako nov vkus sto sme probale? Posto za ovaa nedela mu dadov paskanat i sea luk i da znam dali e dosta ili da vovedam uste nesto
Доручек- ориз, банана,вишни, јаболко, ц.цимет, к.масло. Ручек- Домашно пилеко месо, пашканат, целер, модар патлиџан, компир, лук, кромид, м.масло. Вечера- Палента, јогурт, урда несолена.
pojadok jabolka praska i ovesni snegulki, ручек боранија со кромидче, лукче, морков домат и кисело млеко
Integralen oriz so jabolce i banana A za vcera ruckase jabolce, sliva i tikva. Uste sme so 10 vkusevi probano i malku kombinacii imame ali utre ke mu dadam brokula za prv pat pa ke napravam nekoja kombinacija. Predlog ako moze Vie so sto ja davate? Mozam palenta, morkov, paskanat, brokula i luk ?!
Сок.морков,вишна,авокадо,мандарина,јаболка. Направив и сабајле и за сега,заради шлајмовите форсирам течности. Д. Кисело млеко и леб,не укуси. Р.грашок,морков,интегрален ориз,брокула,жолчка,маслиново. Со сила ни две лажички. Другата половина жолчка,само жолчка,ја изеде. За вечера ќе пробуваме пак сто варијанти. А што убаво почна да јаде. Мислам дека шлајмовиве ќе имаат пак врска со запче па затоа ме јаде пак. Или се тешам.
D: palenta, zolcka i jogurtce R:crvena lekja, praz luk kromid zlatna mesavina kompirce V: juvki so jogurt
Д: круша, праска, плазма Р: Ориз, тиквица, брокула, морков, пиперка, лук, кромид, жолчка (прв пат) В: овесни снегулки и кисело млеко
Д: Пченични снегулки, вишна, тиква, круша, банана Р: Телешко, боранија, компир, батат, карфиол, пиперка, кромид, лук, маслиново В: Палента, урда, кисело млеко
Д. Амарант, тиква, сува кајсија, малку јаболко и кокосово. Р. Пилешко, лук, кромид, батат, пашканат, прокељ, цвекло. Ручекот беше рано па ние кога јадевме му дадов мала ужинка кисело млеко со боровница. В. Ќе биде кисело млеко со овесни снегулки.