Д: круша,јаболко,вишна,пченкарен гриз, банана Р: пилешко,тиква,тиквица,мешан зеленчук,кромид,просо В: чоколино..пола изедовме пола оставивме Снегулкиве како ги приготвувате и колку омекнуваат?...Сакам да дадам
мамички да ве прашам нешти инаку јас не сум мамичка тета сумпа сакав да прашам да не знаете од каде се купува книга со рецепти за кашички каде може да се набави???
Еве и јас ќе ви се придружам, зашто постојано ја гледам оваа тема и црпам идеи. Денеска доручек немавме бидејќи стана во 12. Во 2 јадеше - батат, морков и јаболко а навечер во 19 - јаболко, банана, круша и овесни снегулки ( овесни снегулки јаде прв пат, па многу и се допаднаа и изеде околу 120 грама. Инаку цица, ама тоа не знам во колку часот и колку количински, кога сака, колку сака
Д: 5 житарици, слива, кајсија, круша, кокосово масло Р: Ориз, пилешко, цвекло, амарант, морков, пиперка, лук, кромид, маслиново В: јогурт, јачменови снегулки, урда
Д:круша Р: вчера што остана од ручекот: пилешко, просо, тиква, тиквица, мешан зеленчук, кромид....само додадов тиквичка и жолчка оти малку беше. В: сутлиаш или гриз со млеко
Денес: 7:00 аптамил 150 мл 9:00 кис. млеко со овесни После ќе биде околу 12:00 ориз со спанаќ, пола жолчка, морков и кромид 14:00 аптамил 150 мл 17:00 палента со јаболко, круша и банана, кокосово масло 19:00 аптамил 150 мл. --------------------------------- А да ве прашам колку овесни ставате во кисело млеко? Јас ставам три полни кафени лажици мелени овесни снегулки на 200 мл кисело млеко. Доволно е?
Јас ставам 4 супени лажици кисело млеко и 3 супени лажици овесни снегулки. Гледам дека му е доста а и подолго време го држат сит. Од сите житарици што му ги давам најмногу ги сака овесните и јачменовите снегулки.
Д. Амарант, тиква, јаболко, малку банана и кокосово. Го пукнав со тиквата ама па при крај се, им завршува сезона, а многу се здрави. Па нека јаде. Р. Украдена рецепта од @Sky-butterfly , стално крадам од неа,ама па супер се, ориз, блитва, морков, кромид, жолчка и лук(кај нас мора лук за да јаде). В. Кисело млеко со овесни. Можам да го удавам во кисело млеконема проблем да направи. @Sky-butterfly да знаеш овесните многу заситуваат. Јас редовно ги јадам, ако ставам повеќе одма ситост осеќам. Јас на една шоља кисело млеко две три мали лажички ставам. Некако мислам за вечера поубаво е повеќе кис.млеко да изеде одколку многу овесни.
Машала машала. Д. Обично наутро тешко доручек нешто да прифати. Ваљда ради сокчето. Сок: мандарини,јаболка,вишни,боровница. Јадеше и малку банана. А да ја мешам со нешто засега нема фајде. Р. Пилешко,маслиново,морков,пиперка,тиквица,просо. И водичката од месото. Јадеше малку и лепче. В. Пак сок,мораме течности заради шлајмовите. Морков и јаболка. И нормално пак малку банана. Не е којзнае што,но како што ништо не јаде,малку ме задоволува. Ми е чудно што моето засега не прифаќа к.млеко.
Појадок: круша, јаболко, кајсија, просо, кокосово- 200мл Ручек: телешко, тиквица, морков, компир, маслиново- 100мл плус неколку лажичиња к.м вториот обид со ручекот беше неуспешен, го фрлив, па околу 16.00 готова каша млеко со кекс- 190мл . Ги обожава, па во фазава на поправање кога одбива домашно подготвенотото се залажуваме . Вечера: овесни снегулки со банана ги направив со ад.мл.- 170-190. Цицаше 2 пати преку ден и навечер неколку пати.
Vcerasno meni 6m: Dorucek jabolko vareno so pcenkarni snegulki na hipp (recisi vo sekoj dorucek dodavam jabolce bidejki mu ja davam vodata od javolkoto za pienje vo tekot na denot. Samo taka mi prifaka voda cista ne ja saka nikako. A pak malku pie edvaj 50ml na den) Rucek kompir i karfiol Vecera uste ne sum pocnala Izmegu i navecer doenje. I edno prasanje koga vikate pcenicen griz mislite na palenta pretpostavuvam
Не е исто. Палента се добива од пченкарно брашно и не содржи глутен. Пченичен гриз е од средишниот дел од зрно од пченица.Тоа е глутен и не се дава пред 8 ми месец.
D: jabolko,banana, visni i avokado R:misirkino,kompir,tikvica,luk,kromid,prazce,paskanat V:nokjna kasa od praska i ovesni na Humana