Д: банана, слива, кајсија и плазма Р: Компир, телешко мевце, карфиол, тиквица, пиперка, просо, лук, кромид, маслиново В: Јачменови, овесни снегулки и кисело млеко. Ужинка: лепче и павлака (прв пат)
појадок праска, слива и гриз ужинка жолчка со банана ручек компир, морков, цвекло, младо кромидче и лукче и малку маслиново, една лажица кисело млеко... изедоа полно чинивче вечера печено јаболко денес прв пат јадеа толку, обично имаме само појадок и ручек, ама ке морам да зголемувам оброци, навечер пред да заспијат, а заспуваат околу 18 ч цицат по 1 час... мора да превземам нешто 9 ипол м сме
Ние за некој ден полниме 10 м. Имаме доручек, ручек и вечера. Вечерата послабо ја јадиме. Треба и ужини 2 веќе да се имаат, ама ќе бидам среќна и со една.
Д: јаболко, круша, слива У: овошен јогурт со вишна Р: пилешко,ориз,кромид, мешан зеленшук, домат, тиква. В: гриз
Д: 5 житарици, праска, банана Р: Ориз, морков, брокула, грашок, жолчка, маслиново В: Пченични снегулки и јогурт
Појадок: јаболко, праска и просо- 50мл. Втор обид со домашно кисело млеко - 50мл. Ручек: Спанаќ со сладок компир- 100мл. Втор обид компир, морков и пашкинат-50мл. 18.00 ад. млеко со гриз 50мл 20.00 Готова млечна каша со кекс околу 190мл Цицаше 2 пати преку ден и навечер цица неколку пати.
дури сабајлево во 5 се разбуди па и дадов млеко. Во 8 и 30 кисело млеко со овесни (150 -200 гр) 12:00 јаболко, круша и банана со ориз и кокосово, 150-200 гр 14:30 ад млеко 150 мл 17:30 фрутек кашичка: зеленчук со говедско месо и ориз 190 гр. 19:00 ад млеко 150 мл Деновиве и пробива двојка горе и некако не е заинтересована и нема апетит. Меѓутоа, и во добри денови, таа воопшто не го сака овошјето. Само ако е со ориз/палента/гриз, значи нешто такво погусто да преовладува како основа, па ќе го изеде. Инаку само овошје со некоја житарка не сака. Не сака ни кекс со млеко, всушност ништо поблаго Не знам на кого е, кога ние сите обожуваме благо И така малку повеќе е пребирлива Утре планирам да и дадам црвена леќа за прв пат. Мислам можеше тоа... Уште малку сме 9 месеци.
7:30 cicanje 10:30 banana so pcenkanrni snegulki ad mleko i malku jabolko vareno 12:00 cicanje 14:00 brokula, paskanat,ml.kromidce so integralen oriz 17:00 cicanje Vecera pak cicanje i nokeska plus uste 1-2 pati sigurno
Д. Сливи, овесни снегулки и кокосово. У. Кисело млеко и леб. Р. Просо, тиква, брокула, кромид, лук, пашканат, целер. Ептен го бендиса ручекот. В. Кисело млеко, трошки и урда.
Кашичката е на ХИП. Содржи обичен и интегрален ориз, пченкарен и пченичен гриз, овес. Пишува дека се дава од 6 месеци но гризот и овесот се глутен. Јас почнав да ја давам недела дена пред 8 месец бидејќи глутен се воведува од 8 месеци.
Јас купувам домашна урда од жена што ја познавам. Од маркет купена урда не сум дала. Позз Доручек- ориз, банана, круша, јаболко, брусница, вишни, кокосово масло, ц.цимет, Ручек- телешко месо, морков, компир, целер, пашканат, тиквица, пиперка, карфиол, лук, кромид магдонос, малку јачменови снегулки, м.масло. Вечера- палента, кајмак домашен и м.масло.
Д: кајсија, слива. У: палента со урда- 3 лажички само. Се гади од урдава и иди за повраќање...завршивме со ад млеко Р: спанаќ,ориз,кромид,лук,тиква В: ќе пробаме пак со палентава + малку павлака ќе додадам. Ако не ќе смислиме нешто друго
Абе повеќе вода и ставам за понесува да биде, ама ова моево ништо не сака ни јогурт, ни павлака, кисело млеко ич. Само слаткиот вкус го сака. Со павлака повеќе пробувам оти таа е најнекисела. Има најмогу шанси да ја прифати. И сега неќеше. И додадов банана и се си изеде. Сега чудно малку банана, урда, ама пошто несолена вкусно беше. Следната недела ќе ја пробам пак, и наредната и подругата и така. Ако 15 пати не ми прифати значи стварно ја неќе.