Д. Јаболко, сува кајсија, боровинки, просо и кокосово. У. Кис.млеко, урда и малку леб. Р. Пилешко, тиква, карфиол, кромид, лук, пашканат и путер. В. Јаболко, банана и малку мелена плазма.
Kupuvam od edno prodavnice za zdrava hrana vo kisela voda ali mislam deka imam videno i vo Vero vo delot za organska hrana
Majka od kaj naogjas praski ako moze da mi kazes Gledam davate i kajsii, krusi, praski...Od kade zimate toa? Nie vcera ruckavme oriz, brokula, paskanat, morkov, luk i kromid. Denes na meni imavme slivi, jabolko, banana i proso. Me interesira za ovesni snegulki, jacmenovi, pcenicni snegulki i griz od koga mozam da dadam? Nie za 3dena pravime 7m
Не сум во МАк. па тука полесно е да се набават. Инаку многу мајки имаат дадено купечки каши во овие овошки, водејќи се по правилото подобро некакви одколку никакви. Инаку на околу 7.5 месеци воведов глутен. До сега имам дадено само гриз и овес.
jas праски давам од шише, летото ги смеливме и наполнивме во шише без лушпа, без вода и шекер, потоа шишињата се вријат за дасе вакумираат и е како свежа праска, само каша
7:00 аптамил 150 мл 9:00 слива, јаболко и банана со палента, кокосово масло 12:00 батат, грашок, пченка, младо кромидче, морков со ориз и амарант (се вари тренутно) 14;30 аптамил или кисело млеко 17:30 највероватно некои житарици од кутија или кисело млеко со овесни ако не го јадела попладне 19:00 аптамил 150 мл Веќе неколку дена не го пие млекото преку ноќ, или не се разбуди, или пие многу мали количини, па така да скоро официјално е одвикната од ноќно пиење.
Јас давам суви кајсии. Праски имам замрзнато. А круши има да се купат. Гриз и овес дадов од 8 месеци.
kolku meseci ste? ние појадок аволадо со јаболка, ужинка жолчка и банана, ручек зеленчук со кисело млеко, компир, лукче кромидче, морков и цвекло цицаат трипати дента и двапати вечер, уште малку ке полниме 10 м
Д: житна каша со слива и вишни Р: ориз, морков, спанаќ, жолчка, пиперка, лук, кромид, маслиново масло В: палента, урда, кисело млеко Ужинка: малку пченични снегулки со јогурт
Вчера беше лош ден, па ич не пишав. Денес 07- доење 10.00 Појадок: Праска, круша, јаболко, киноа, кокосово.(200мл) 14.00 Ручек: сладок компир, морков, пашкинат, карфиол и киноата што остана од појадокот. (150мл) 15.30 Доење 17.00 авокадо (доколку не бива готова млечна каша на хип ) 19.30 овесни снегулкин со банана со ад. 20.30 доење Најважното, без никаква дискуија или плачки биднаа појадокот и ручекот. Во еден здив
Појадок : втор пат проба на јогурт.Касна малку околу 50мл.Го дадов чист со ништо. Ручек: брокула морков и јогурт.Е вака можело.Изеде се.Скоро 200мл. За вечера како оброк со не млеко, мислам дека ни е уште рано, но за отприлика 2 недели можеби и ќе треба. Прв и последен оброк ни е мајчино млеко а преку ден цица уште неколку пати. Инаку сме 7+.
Д: јаболко, вишна, банана, слива У: пробавме овесни снегулки со павлака и превриена водичка. Јогурт некако не ми се дава...нема салам јогурт. Ако знаете некој добар пишете ми. Р: пилешко, компир, кромид, лук,пашканат, мешан зеленчук, малку доматче, тиква. В: немам идеја уште...нешто млечно Денеска наполнивме 10 м. Уште да прашам, овесниве колку ситно ги мелите, оти некако малку леплива ми дојде кашичкава?
Денес ручекот ни беше месо од домашна патка компир ориз морков лук кромидче младо сум направила охо хо многу од него оделив и му ставив запршка за поголемото 4 ипол год и од тоа што остана пола изблендирав за малово и другото во тенџере го ставив во фрижидер. Е сега дали утре да го изблендирам за малото или не
Мислам дека ако стои една вечер нема проблем. Кашите со месо 1 ден, овошните и зеленчуковите 2 дена. Ама јас никогаш не давам постаро од еден ден. Според мене можиш.
Фала алана ако утре решам да му дадам нешто друго па ова ќе биде за големото и ме интересира во колку ја давате вечерата колку најкасно може.? Jas ja davav vo 18 30 ama deneska drug ni e redpsledot samo sto cicavme i se mislam dali da davam vecera deneska
Д. Јаболко, вишна, авокадо, гриз и кокосово. Р. Телешко, тиква, прокељ, магденос, морков, лук, кромид и путер. В. Кис.млеко, 4 житни снегулки и урда. Се е маф направено.