Јас јогурт дадов некаде околу 7 месеци можи и една недела не се сејкавам точно,и најчесто му го давам со лепче попара и најповејке си сака или обавезно му ставам во палента кога ке му приготвам.
На почетокот во кое време од денот му дававте кашичка и дали само по еднаш на ден, јас еве му давам втор пат ама сега. Во 17 40 часот.
Ne se plasi slobodno davi, neka rucka bebus. I jas davav po dvapati bas toa vreme, i uste davam. Sabajle izmegju 11-13 h i popladne megju 17-18h. Eve sega spie malata pa koga ke stane ke jade nakaj 19h. MERIDA jas davam od 6 ipol meseci mozebi i porano jogurt ili kiselo mleko ama ne go obozava mnogu. Davi slobodno i dvopek. Spoiler Deneska polnime 7 meseci Se izv za latinicaa, nemam MK podrska.
Многу сака да јаде бара уште ама за 2 дена доста му е, цица интензивно и ова сега засега му е како дохрана, плус тоа и некое чајче во денот. А по колку му дававте сок првите денови мл?
А зошто би давала сокови? Си цица убаво бебушот, ти прифаќа храна, пие чајчиња ... не му требаат соковите, само празни калории се и пари фрлање.
Na picetokot ic ne piese sokce, sega pie okolu 90 do 100 ml za cel den, plus vodicka i cica cesto. Dobto e da vnesuvaat tecnosti. I davam 100% bistro sokce od jabolka, vo plan Sum da kupam sokovnik, pa taka ke i pravam domasni sokcinja. Stom veke pocna da davas kasicki ne prekinuvaj, neka si jade bebus i.da se priviknuva na hranata 5 lazicki 6 dovolni.se za pocetok. Jas pocnav od 5 ipol meseci so kasicki.
Нашето денешно мени! * Доење кога сака, колку сака! - 11:00 - Каша/ Една круша и едно јаболко (Блендирани) * Доење кога сака, колку сака! * Меѓу оброци парче јаболко во хранилка со мрежичка! - 16:45 - Каша/ Еден морков, еден мал компир, една супена лажица ориз (Сето тоа пасирано со вилушка) и на крајот една кафена лажичка маслиново масло (Малку задоцнивме со ручекот поради долгото нанкање)
Нашето денешно мени! * Доење кога сака, колку сака! - 11:30 - Каша/ Еднo јаболко, една круша и половина кафена лажичка кокосово масло (Блендирани) * Доење кога сака, колку сака! - 15:30 - Каша/ Половина тиквица, еден морков, еден мал компир и неколку капки маслиново масло (Пасирани со вилушка)
Јагода а од кое кокосово масло ставате? Мене па тие во зегин ми рекоа до година не се давало...а знам дека е здраво.
Леона јас кокосовото масло го купив 299 денари од Зегин. Не знам зошто ти кажале после една година, кога може да се користи од 6 месеци.. Еве сликичка од тоа јас што го имам! Во прилог линк за што се може да се користи! http://www.femina.mk/out/?id=719bf60607 ... dobivki%2F
Мамички да прашам од страна на овошје што давате со оглед на тоа што денес со мм бевме на пазар и освен банани јаболка круши нема ништо друго.Досега имав и праски и сливи а отсега натаму што зарем само банана круша и јаболко ќе му давам?
Јас тоа што нема си купувам кашичка а кога имаше праски си направив компот така да си имам и праски сега
Сега е сезона на јапонски јаболка, дуњи, калинки, круши.. . А обично во секое време во подобро снабдените маркети има: Ананас, авокадо, манго, диња, киви, папаја, урми.. Секако зависно од возраста на бебенцето може да се најде по нешто интересно.
11:00 Фрутолино (200гр) 12:00 Животинско 15:00 Банана и јаболко со просо (150 гр) 17:30 Компир, морков и грашок (околу 100 гр) 19:30 Карамелино (200 гр.) 22:00 Церералии на Хип со овошје (180 мл) Навечер сме само на доење
Денски не даваш воопшто да цицца бидејки нагласуваш дека навечер сте само на доење. Кое просо го користиш и дали го оставаш од вечер да кисне,јас зедов од тоа на виталија ама до сега немам дадено во план сум од понеделник само незнам дали да го киснам од вечер или само да го сварам
Не го дојам преку ден да. Просо зедов рефус од продавница за здрава храна. Лупено и органско. Јас само го сварив и го изблендирав, а за ова дека требало да кисне цела вечер не сум знаела сега прв пат слушам,а и вчера прв пат дадов просо. Некој поискусен нека каже што дава просо како е најубаво да се подготвува