Појадок: јаболко, круша150мл мешано со 7житарици 150мл.. сите 300мл ги изеде. Ручек: Спанаќ со компир 200мл. Спанаќов е единствен зеленчук кој го јаде...уште да можев почесто да и давам. Се друго целосно ми одбива. Ужина кисело млеко 150мл. Вечера хипп каша, гриз со вкус на ванила- цела.
Dali davate jajca od market. Navistina nemam od kade da najdam domasni a od pazar neznam dali e popametno. Sepak ovie od market bi trebalo da se provereni???
D:banana so ad mleko i malku pcenkarni snegulki R: batat so tikvica i ml.kromidce. batat prv pat i davam i dosta bese blaga kasickata mislev ke ja mavne bez problem a bas naprotiv edvaj so lazenje pola izede. A mene mnogu mi bese ubavo ja si go dojadov . Ostanati cicanje malku cajce i voda edna troska so molenje itoa od casa ili so lazica. Inaku utre pravi 7m
D: Tikva, jabolko i kokosovo maslo R: Integralen oriz, morkov, karfiol, luk i kromid (prv pat ja pravam ali bljunata ispadna i bljak ni jas nesakav da ja probam i ne ja izede) Inace i jas voda mu davam od casa, a od sise i laz nesaka
Вчера П: мелени овесни снегулки со јаболко и пола круша 200мл изедено Р: батат, тиквичка, млад кромид, морков, пашканат изедено околу 100 мл. (А направив како за цело село ) Втор пат проба млеко од шише. Денес Појадок: мелени овесни снегулки со пола банана, 1/4 круша и 1/2 јаболко и кокосово масло.изедени 200 мл Р: спанаќ со ориз и млад кромид со маслиново масло. изедено 120 мл. За вечера прв пат како 3 оброк планирам млечна каша.Ќе видиме. Во меѓувреме цица.И стално бара.
Д. просо со јаболка и кокосово масло 2 Р. авокадо со пилешко малку маслиново масло пола ја изедовме така а на пола му ставив и една лаж кисело млеко и беше подобра . за вечера ќе видиме. А дали некој е пробал кисело млеко со банана дали одговара ?
Д. Јаболко, круша, просо, кокосово и малку маџун. Р. Телешко, грашок, компир, лук, кромид, пашканат и целер. В. Кис.млеко, леб и урда.
Јас денес направив јогурт со овесни снегулки.Некако не го обожава јогуртот па правам секакви обиди.Потоа на тоа додадов банана.За нијанса ми се чини дека повеќе и се бендиса. Значи со јогурт да а со к.млеко не знам.
Dorucek- krusa, jabolko, banana, suvo groze,brusnica, ovesni i jacmenovi snegulku, avokado. Rucek- spanak, kompir, morkov, celer, luk, kromid, m.maslo. Vecera- proso, jabolko, morkov. + 90 ml sok od mandarina i limon Leb, jogurt, nekoja smoka-vo tekot na denot. 11+
Денес за прв пат почнавме со лажиче, оризова каша и луѓе само што и ја доближам лажичката во уста, таа ја фаќа лажичката, а устата не ја отвара и се прави лом, и бутнувам како на сила, пола го плука, другото дали го голтне кој знае, врска нема од јадење, не знае уште како се јаде, денес полни 5 месеци и така залудно беше првиот наш "оброк", дали 1 полна мала лажичка внесе нешто во организмот. Утре продолжуваме пак со истото, мора да се научи да отвара уста и да почне да жвака
Pa dobro za orv pat e normalno ionaka na pocetok treba po 2-3 lazicki kolku da probuva vkusovi. Sigurno brzo ke se nauci. A za lom ke sw pravi i koga ke nauci da jade od toa nema beganje ☺
Самото бебе на тој начин покажува дека не е спремно за цврста храна. Направи пауза од недела дена па пробај пак. Јас давав по две-три лажички јаболче на секои 2-3 дена од наполнети 5ипол месеци, па банана, компир итн., а дохрана воведов од полни 6. И почна да јаде како цел живот со лажица да сркал, значи, беше спремен. Пробувај, но не форсирај, малечка е цуцката, да не и створиш одбивност кон лажица. Поздрав
Вчера 9ч Хумана Ноќно 200мл (2ка никаква не сакаме ова ми го препорачаа за замена) 12ч 1банана и 1 јаболко со џиџи бебе бисквити 150гр 15ч домашна кашичка од морков грашак пченка и компир 200гр 18ч Хумана Ноќно 200мл 20ч сокче од јаболко и слива домашно 23ч Хумана Ноќно 200мл И мислев ќе спие кај 02ч се разбуди и ми дадов чај Бекутан за да презаспие пошто без шише в уста не спиеме Инаку имаме 6ипол месеци кога се воведува јогурт и павлака? А со месо немам ни со водата почнато дали е време да почнам?
Jas pocnav so bujonot od telesko na 6 i pol.po preporaka na doktor. Sega od 7m pocnav i so meso. Ke davam preku eden den. Hemoglobinot i e non stop na dolna granica ama ne e za terqpija. Se nadevam deka sega so meso, spanak i dr namirnici malku ke i se pokaci. Inaku denesno meni: D. Peceni jabolko i tikva so malku ad mleko R: brokula, karfiol so ml.kromid i kinoa. Malku go izblendirav i se davese nesakase da go jade oa i go doblendav so malku ad mleko i na kraj go izede. Uzinki i vecera cicanje on demand ☺ Malku ispi i cajce i nekolku lazicki voda
Втор ден, неуспешен обид повторно Не бев јас дома и мајка ми и направила 2, 3 лажички оеизова кашичка, така ми е наведено од педијатар, првата недела така да почнеме, втората со овошје, третата со зеленчук, па со месо и после 6 месец веќе со цел оброк да почне да си јаде, арно ама ни денес не сакала да јаде, ни отвара уста, ни ништо, после само млеко и направила мајка ми и ни тоа не сакала, јас си дојдов дома, градите полни со млеко, само што ме виде абе радување, крекање, прета со раце со нозе, уфффф мило злато мајкино, само што ја земав, го мести главчето надолу накај градите да цица леле луѓе, поубаво чувство здравје, абе вика мајка ми те мириса, мајка, само што ме здогледа знае дека ќе јаде срце мало и цица цица како да не видела, се нацица убаво и одма заспа штрудла мала
Леле, а овде педијатрите воведуваат пред 6 м месо и тоа пилешко вика, пилешки гради 20 гр варено, четвртата недела од 5 месец така да почнеме и мене мн.рано ми се виде, на син ми после 7 м му воведов месо, телешко па пилешко....кој ги знае, сите различно кажуваат.
Не знам колкави сте ама да не вадите запче? И синко мој почна така да забушава со јадењето ми рекоја изгледа го болеле непцата