Доручек- киноа,малини,вишни,банана,бисквита и јаболко Ручек - за прв пат гравче Вечера- најверојатно ноќна кашичка на Хумана измеѓу цеден сок Инаку никако не ми прифаќа кравјо млеко,незнам шо ке се праи
Д: јаболко, банана, круша, пченични и овесни снегулки Р: Гравче, малку батат, пиперка, лук, кромид. Вчера му дадов прв пат грав чист без ништо не го бендиса, а денес ептен му се допадна. Ќе грми после В: кисело млеко и јачменови снегулки Ужинка: јогурт и тарана
Давам купено кисело млеко. Прво пробав прво бучен козјак, па идеал шипка но многу кисели му беа. Сега јаде битолско кисело млеко со сласт
D: pecena tikva so mleko i oc.snegulki R: kinoa, karfiol, brokula, morkov, ml.kromid. nesto mi se mrsti tesko gi jade a mene mi e mn vkusno. Ako ne ja ke si dojadam ☺
Dorucek- griz, banana, sok od mandarina, kiva, jabolko, suvo grozje, kokosovo maslo. Rucek- telesko meso, kompir, morkov, paskanat, proso, kinoA, luk, kromid , piperka, grasok, boranija,sekmi od tikva i leneno seme. Vecera- palenta, jogurt. Obrok plus plus pred spienje- plazma so nekoe ovosje. Sok od jabolko i morkov, caj od kamilica , jogurt, leb vo tekot na denot. Da se vratime vo normala posle virusna infekcija. Haos ni bea obrocite edna nedela. Pozz majki, uste malku i sepreseluvame od temava...
Да, купени семки. Јас ги додавам во ручекот т.е се варат заедно со зеленчикот. Семките од тиква, ленено семе, сончоглед, сусам се 10+. Јас се водам според табелата од фв групата- здрава храна, здрави деца. Овие семики беа во табелата10 + месеци. Не знам колку има бебо твој
11 м сме...значи можиме да ставаме. Морам да и сменам нешто за повкусен да и биди зеленчукот...да пробаме и со семки. Д: плазма, банана У: hipp марелици Р: мусака од тиквички, батат, брокула, кромидче, домат, ориз, жолчка....само 100 мл изедовме В: овесни снегулки со овошје нешто ќе биди.
D: suvi kajsii, malku sliva i proso. Prv pat i go pravam ovosjeto so proso i nekako ne go bendisuva. Malku e gusto i blutkavo moze trebase pomalku proso i potecno da go napravam. Obicno ovosnite gi tamani bez problem. R: vo plan spanak so oriz, morkov i ml.kromidce
Пробај, мила. Јас би ти препорачала прво семки од тиква да пробате. Убав мирис и даваат на кашата и е доста повкусна. Ако даваш ленено семе купи мелено има. Јас исто употребувами семе од коприва во кашичките од зеленчук и не ретко житарки. Моево бебе мн сака зеленчукови каши, благо не сака многу. Позз
Vcera: D-kruska hipp so pc.snegulki R: telesko so crv.piperka, kompir, morkov i brokula ovoj pat super se mi izede izgleda ja izgladnev nadvor ubavo . Denes: D: kruska banana R: tikvica, crv.piperka, praz, morlov i kinoa vo priprema se nadevam deka ke izede kako vcera
Aj da pisam uste denes,od utre se selime vo pogolema grupa dorucek- kinoa, visni,jabolko,banana rucek - telesko,morkov kromid lukce tikvicka kompir,leneno seme vecera- orivce i banana (ko sutlijas) izmegu isceden sok jabolko,kivi,portokal
Доручек_ориз, банана, кива, јаболко, маџун, ц. Цимет Ручек- домашно пилешко месо,компир, морков,пиперка, домат, пашканат, лук, кромид, грашок, боранија, хељда и семе од коприва. Вечера-јогурт, леб, овесни и пченични снегулки Вечера пред спиење- гриз, банана, плазма.