Не се кисне просото одвечер. Ниедна житарка немате потреба да ја кисните, настрана некои мајки што копаат по непроверени статии. АД 480 вкупно Појадок: Круша, тиква и кокосово масло пола лажичка Ручек: Телешко, боранија, брокула и морков Вечера: Пченка со банана и јаболка
Нашето денешно мени! * Доење кога сака, колку сака! - 11:30 - Каша/ Еднo јаболко, една банана и половина кафена лажичка кокосово масло (Блендирани) * Доење кога сака, колку сака! - 15:30 - Каша/ Блитва (два листа), еден морков, две супени лажици ориз и неколку капки маслиново масло (Блендирани) - Изеде пола кашичка ЕДВАЈ! ---------------------------------------------------------------------------- Прво се ова го пасирав со вилушка (компир и ориз не сакам да блендирам зошто стануваат како гума) детево ми исплука се! Ај се вратив да изблендирам мислејќи дека така ќе ја јаде кашата, ама место во пупето целиот ручек заврши насекаде околу нас.. После овој ручек ај што треба да одиме сите на туширање со се алишта, треба да кречиме ѕидови и менуваме мебел.. Вака ни ламите не плукаат! Син ми таква маска за лице и тело ми направи, па да сакав јас да ја нанесам така добро, немаше да ми успее.. Се боревме јас, синко и блитвата.. Мама изгуби и позелене од мака (читај од блитва)!
Јагода, јас се уште и давам по пола или еден лист блитва, а има 9 месеци. Си го преценила бебушот во старт со два листа. Ама барем ме изнасмеа.
... doenje • 13h - kompir mandzicka ( kompir, morkov, telesko i crven kromid ) bez zacini i zaprski. ... doenje • 20h - kasa od melen kinder keks na Bebevita napraven so vodicka ... doenje * Vodicka i sokce preku celiot den ** Prvat jadevme telesko meso i super go prifati
Читав по темата и гледам некои од вас даваат и оризови,пченкарни и овесни снегулки. Има некои специјални бебешки (трескам глупости најверојатно ) или... ? Какви да купам кога ќе дојде времето да давам житарици? На Виталиа? Има некои подобри? М?
Dosega ne sum dala ovesni snegulki, a imam doma tie sto jas gi jadam, kako gi podgotvuvate vo kasi???
јас( а мислам и повекето мајки) ги потопувам во вода или јогурт ,ги оставам да отстојат и ги блендирам со овошје.супер ужинка а може и појадок.
Мојата така не ги сакаше. Јас ги потопувам во врела вода и ги варам скроз на тивко 5 минути. Е пченичните трици ги потопувам во вода 10 минути.
... doenje • 13:30h - kasa od jabolka, sliva, krusa i banana ... doenje • 19h - pire kasa kompir so brokula ... doenje * Vodicka i sokce preku celiot den
11:00 Карамелино 200 гр. 12:00 Животинско 15:00 Недоварена жолчка со павлака и леб ( една средина) 16:00 Овошен јогурт од малина 18:30 Телешко со морков и пченка 20:00 Банана со мелена плазма 22:00 Церералии на хип 180 мл. Преку ноќ доење.
Голема примена имало..значи истовремено се користи и во исхрана но и при чистење,како козметички препарат и сл
Нашето денешно мени! * Доење кога сака, колку сака! - 11:30 - Каша/ Три сливи, половина банана, една круша и половина кафена лажичка кокосово масло (Блендирани) * Доење кога сака, колку сака! - 15:00 - Еден среден компир, две помали морковчиња, половина тиквица и неколку капки маслиново масло (Блендирани)
... doenje • 13:30h - pasirana banana so avocado ... doenje • 18h - Kasa od jabolka so Bebivita keks (blendirani) ... doenje
... doenje • 13:00h - kasa od jabolka, krusa i nektarina ( blendirano) ... doenje • 19:00h - kasa od melen kinderkeks na Hipp zapraveno so vodicka ... doenje
Мамички дали има некоја табела според која се водите што точно му давате на вашите бебиња(бидејќи гледам секој месец различно)па ако има некоја табела што храна му се воведува на бебето во однос на месеците тогаш кажете ми,бидејќи барав на нет ама неможев да најдам.
Nema posebni tabeli. Mozes da pocnes so jabolka za proba 2-3 dena, pa jabolka so kruska. Pa morkov, morkov i kompir banana, sliva i taka ke kombiniras probani namirnici so po edna nova (zaradi alergija).
Ајде да ја активираме темата, не за друго туку и инспирација за рецепти да добиеме. Еве вчерашното мени: - наутро : кашичка од модра слива - ручек : компирче, морков со една лажичка кис.млеко. Доење кога сака, појадокот е околу 8.30-9.00 а ручекот околу 14-15 часот. Др.ми препорача да воведам и трет млечен оброк со житарици и кога ја прашав каков млечен кога не можам да измолзувам толку млеко ( цица) ми рече дека може од кашичките со житарици ( безглутенски) кои се раствараат со вода.