D: peceno jabolko so cresi, k.mleko i ovesbi sn. R: telesko so cveklo, tikvica, praz, morkovce i palenta V: ke probam so hipp mlecna so zotarki i sliva ako ja jade
D: miks zitarki so ad U: jabolka, banana, sliva i kajsija (preubavo) R: Boranija, kinoa, malku tikvicka i patlidzan i puterce V: samo sto ja fukna cela kasa palenta i ad. Nekoj ke nanaaa ubavoooo.
D: cveklo, jabolce i banana so snegulki. R: blitva, kompir, morkovce, piperka i ml.lukce V: nokna kasicka na allete bidejki ke bideme vo dvizenje Jas od tuka si se potsekam sto mi jadelo detevo da ne se povtoruvam mnogu ☺
Ama i ova bebe gotvacov ama mi pomaga so idei D: proso, banana, kajsii, slivi U: ??? moze k.mleko R: jajce, ke vidam za crvena leka so kompirce i morkov najverojatno nesto taka V: zitarki so sliva i ad
D: banana so 1/8 zolcka i ovesni snegulki R: crvena leka (prv pat) so batat, celer i ml.lukce V: k.mleko so rzani snegulki
D: praska, kajsija so pcenicni snegulki R: telesko so iriz, morkov, tikvica, brokula i ml.kromidce V: probav nokna hipp ama ne sakase da jade pa bidejki brzavme za na gosti i dadov lo bello biskvitcinja izede 3-4. Tie dosta meki kako gi stopi so 2 zaba bez problem ☺
Д: цреши, банана, сливи, круша, плазма Р: тарана, телешко мевце, морков, пиперка, лук, кромид, маслиново масло В: палента и урда Ужинка: јачменови, овесни снегулки и кисело млеко
D: cresi, praska, kajsija, banana so k.mleko i rzani snegulki R: Karfiol, batat, ml.kromid i proso i ke dodadam urda (po recept od bebe gotvac malku izmeneto) V: ili palenta ili snegulki so jogurtce
Denes napravivme domasna urda ispadna vrv, nesolena top. Jas dodusa ne ja pravev ama sveki se pokaza u dobro svetlo. JA mavna so palenta za vecera mhmh, znaci D: Proso i ovosje R: miks na sveki stavila i boranija i grasok i kompirce i kromidce ... turlitava ama se si izede V: palenta so urda Denes na gosti dobro go cuvaa
Rzani snegulki jok, jacmenovi takodze, ovesni-moze.Breee ukus za zitarki bre Vcera P mleko i biskviti U banana R telesko so zelencuk na hipp U praska so jogurt V sise mleko Denes Slabo se P cokolino U banana R domasna teleska kasa so kromid piperka tikvica i morkov- 30gr Zamena momentalno mleko i biskviti Izedeno okolu 50gr Pokasno ponudeno Kasa na hipp spageti bolonese-izedena skros Vecera...mleko Sto da podgotvuvam odnapred da bide domasno a da trae.Odam na rabota a bebe e 10+. Obicno zelencukovite od vecerta ke gi svaram ako e za so meso + a utredenta gi blendiram i stavam vo teglicka od gotovite kasi.Ja stavam vo frizider da ja jade za rucek.Ovosjeto nekako ne mi stoe deka vaka ke trae. Idei i pedlozi?
Nemozes ovosjeto od prethodniot den poubabo svezo. A koj go cuva? Ne mozat da.mu pravat svezo? Jas ne pisuvam na temava veke ne sum doma zenata sto mi ja cuva i sprema. Se dogovarame i i kazuvam sto kako i ona mi kazuva sto izela ama pak ne znam do tolku vo detalji pa ke skoknam denovove ☺
@M&M Znam za ovosjeto zatoa i prasvam.Doduse sirovo banance, eve denes i praska zaboraviv da ja spomenam da ama drugo taka asal obrok dali so zitarki natopeni, dali so keks pa izblendirano...tesko.Inaku vo jasli odi.
D: ovesni so banana i sliva U: malinka kajsija ... R: crvena leka, batat, lukce, telesko V: palenta so mozda urda ili mlekce .... Leleeej @M&M naskoro i jas ke mora da go ostavam, mi se brojat denovite ufffffff 10 meseci zaedno...
Vcera D: Visni, jabolko i krusa (izedeno) U: Banana i zolcka (×) R: Cveklo, batat, morkov i paskanat (izedeno) V: Domasno lepce i domasno kiselo mlekce (izedeno) Denes D: Cresi, avokado i kajsii (probano) U: Praska (×) R: Telesko, oriz, mlado kompirce, brokula, luk, kromid i puter (×) U: 2 biskvitki (izedeno) V: palenta, urda i kiselo mleko (×)
Konecno se pribrav doma pa da pisam sto jadese bebush denes D: kajsii so jogurtce i rzani i pcenkarni snegulki R: telesko so batat, brokula, tikvica i ml.lukce U: praska V: palenta so urda i k.mleko
Д. Снегулки со јаболко, праска и круша У. Сокче од банана Р. Батат, тиквичка, карфиол и морков В.Млеко
Vcera D: Kajsii, praski i jabolko U: kiselo mleko i 4 zitarki R: Crvena leka, telesko, batat i morkov V: Sirence so patlidzan i integralno lepce Denes: D: Banana i avokado U: Biskvitki i sokce od praska R: Piperka, patlidzan i kromitce mlado potprzeni na puter pa dinstani zaedno so tikvica, kompirce i boranija U: Peceno jabolko V: Hipp
7+ сме ние, без една недела 8, ама менито е мислам за 8+ ако се водиме строго по книга. За вчера: Д: Понудено праска, цреши, ориз. Јадеше бисквити со млеко(ад) на крајот. Р: Тиквица, пиперка зелена, морков, просо, авц сир, лук, кромид. В: кисело млеко со Авц разматено. Денес за доручек успешно изеде банана+цреши. Ручек ќе имаме брокула, тиквица, лук, кромид + некоја житарка во комбинација. За вечера ќе понудам чоколино или фрутолино.