Od koga pocna so uzinki? Jas uste sum na 3 obroka so toa sto dodeka ne sum doma ima 2 a izmwgu cat pat i davaat nekoe biskvitce ili malku lebce da gricka. Posle koga ke dojdam cica pa vecera i posle normalno cela nok cicanje. Nekako ko da nemam mesto za uzinki
Pa pocnav pred nepoln mesec ali ne davam uzinka bas sekoj den, a nekogas i samo ednas. Stanuva okolu 7-8h i prviot obrok mu e okolu 9h pa nakaj 10ipol-11h cica i zaspiva. Pa okolu 13h uzinka i rucekot okolu 15-16h pa posle toa pak cica i vecera nakaj 20h i sekako vo tekot na nokta na pola saat / saat se budi za cicanje. Denes rucekot go zakasnivme i vo 18h jadese taka da nema da ima uzinka samo vecera Btw denes D: Praska, krusa, jabolko i kokosovo m. U: Kiselo mleko so integralno lepce R: Cveklo, kinoa, morkov i tikvica V: Planiram Hipp noknata
Вчера Д:овес и слива Компот од сливи Р: пченка, мириркино, компир В: палента и к. млеко Денес Д: слива и јаболко со гриз Сок од јаболко Р: тиквица, јајце и к. млеко В: ноќна каша од Хип
D: banana, kajsija, cresi i malku pcenicni snegulki. R: blitva, oriz, tikvica i kromid i nekolku zalcinja lebce za zalazuvanje ☺ V: rzani i ovesni sneg.so ad.mleko i kokosovo maslo
Мами да си прашам нешто Синко има 10 месеци и сеуште си цица најнормално и јаде скоро се. Е сега што читам мегу оброците и на тие што цицаат им давате и млеко да пијат. Потребно ли е да му дадам и додатно да пие кравјо/ад млеко? До сега млеко сум му дала само со кашички (со бисквити, пире..) да пие не. Инаку Д:Бисквити и млекце У:Праска Р:Црвена леќа со зеленчук В:Лебче со јогурт Измегу само цицање и водичка
Ako cica ne zosto bi davala. Moevo e skoro 11 ne cica dokaj 5 porucek dodeka ne se vratam i ne i davam mleko. Obicno tera so 2 obroka do togas cahce vodicka i cat pat izmegu gricka biskvitcw ili lepce. Gledam vo posledno vreme mnogu ogladnuva brzo porucek pa rano i davam vecera ke treba nekoja po solidna uzinka sa i davaat pred da dojdam
Веќе имаме 11 месеци и една недела сабајле некогаш во 5 некогаш 6 или најкасно до 8 пие 120мл млеко после кај 9 најчесто 10 зависи кај колку е пиел млеко, давам некоја кашичка со овошје и некоја житарка. После кај 11 30 или 12 пак млеко. Ручек имаме од 14 до 15h најкасно. Кај 16 или 16 30h пак млекце и вечера од кај 19 или малку покасно некогаш и поранко пак нешто овошје со некоја житарка или бисквити или ленено семе..... Секогаш по оброкот пие мн вода некогаш и сок ама повеќе сме на вода. А знае и да дојде кога ние јадеме да си побара и ќе проба нешто и од кај нас. Дали му е доволно за возраста што мислите? Јас мислам се дали треба ужинка ама па ќе откаже од млеко ако воведам и ужинка.
Meni za 7+ Dorucek: banana cresi i palenta Rucek: telesko,tikvica,celer i morkov Dorucek: jabolko, krusa, slivi i kinoa Rucek: kompir,morkov,kromid i paskanat. Ajde feminki spodelete sto ke jadat vasite malecki
@Mama Maja eve ja temata. Mene mi se naigase dosta. Duri se potsetuvav sto sum i davala od tuka ako ne pamtev. Sega deka sum na rabota jas samo vecera i spremam pa nekako ne mi ide da pisam. Znam sto jadela ama pak drugo e jas koga i spremam. Plus sme 12+ ne znam bas dali sum za ovaa tema. Eve vecera ke kazam za denes: k.mleko so ovesni snegulki Inakku dorucej sekogase ovosje so zitarki a rucek zelencuk so ili bez meso riba i sl. Vo raznni kombinacii.
Fala ti ajde pa mozebi ke ima pogolema posetenost temava. Navistina polesno e koga ke slusnes i drugi idei za bebusive. Nekako imam cuvstvo deka se isto jade. Ama pa i tie se namirnicite koi mozi da gi jadr na 7m. Eve sto ruckavme denes Dorucek: proso, kajsii i krusa Rucek: telesko,kompir ,karfiol i brokula
Dorucek: avokado i dinja Za rucek ke bide: tikvica,morkov,kromid i malce paskanat so maslinovo, a za vecera k.mleko so palenta ili so zitarki
7+ Dorucek: jabolko,krusa i slivi so c cimet peceni vo relna i palenta,na kraj izblendirano seto zaedno Rucek: kompir,morkov,kromid,piperka,celer i tikvica
Cejlonski cimet, go kupuvam od prodavnicite za zdrava hrana. Mnogu ubav vkus mu dava , stavam na vrv na lazicka.
7+ Dorucek: sliva,krusa i kinoa Rucek: morkov i kromid rendani,odkako se svarija dodadov palenta da se zgusni
Еве го нашето денешно мени: 8+ Доручек: јаболко, слива, банана и житарки Ручек: телешко со компир, тиквица, морков, кромид и малку маслиново масло Вечера: беби сутлијаш. Ориз, ад млеко, банана и малку цимет
6+ се уште сме само со еден појадок. но интересна тема да се украде некоја идеја. Денес на мени, тиквица и морков.
9+ е бебето: Доручек: -Варена тиква, со малку мајчино млеко и кокосово масло Ручек: -леќа,батат,кромид,морков,црвена пиперка и ладно цедено сончогледово масло Вечера: -палента со био кисело млеко Имаше во текот на денот три подои-по секој оброк,но сум со намера до крајот на месецот да ѓи прекратам на два.
Денешно мени Доручек Тиква, јаболка и просо. Ручек Тиквица,морков,компир,кромид. Инаки пред некој ден изблендорав јаболче и посебно изблендорав банана. Потоа вп тањир ставов прво блендираното јаболко, а врз него блендоранат банана. Бебуш ептен и се допадна. Два вкуса се мешаат во уста.