Доручек Палента, јаболка, морков Ручек Ориз, блитва, малку морков Доручекот беше успешно изручкан до последно лажиче Ептен и се допадна
Доручек: -динстана јаболка и на парченца пробав да му ја дадам и 3 резниња мандарина. Требаше цвекло за доручек,ама се расипало Ручек: -манџичка од: мисиркино месо,компир,морков,пиперка,кромид,тиквица.Употребив ладно цедено сончогледово масло. Вечера: -во план ми е да дадам палента со моцарела Менито е за бебе скоро 10 месеци.Знам дека мандарината е над година,ама бебето ми беше стрвно,пробав не покажа алергија и му ја давам од 9 и пол месеци.
Доручек: банана со палента Ручек: морков, тиквица и ориз арно ама морав да помешам со купечка крушка зш ми штрајкуваше
Dorucek, avokado banana malinà i malku kokosovo maslo. Rucek, oriz so blitva paskanat luk kromid... Neuspesno. Dadov kupecka kasa oriz so brokula. Vecera nemame.
Вчерашно мени Доручек: Тиква со малку кокосово масло Ручек: Болоњезе сос со просо-оти немав макарони без јајца Кромид,Мелено месо,2 шери домати,лажица доматно пире,морков,ладно цедено сончогледово масло,просото посебно спремано. Не успешно на сила дали 5 лажичиња изеде. Вечера: леб со кисело млеко Јаде само комбинации со кисело млеко.Купечки каши за вечера не ѓи сака и сум многу ограничена со изборот за вечера -Сите намирници се Био
8 месеци Доручек тиква, јаболко и малку ориз. Ручек Карфиол, брокула, млад кромид и просо. Све изручкано
Majki ve molam za sovet 8+ sme I ne znam sto da davam za vecera,dali obrokot treba da bide mlecen ili .... Nasabajle jademe ovosna kasha pa za rucek zelencuk so meso a za vecera davam zitarici so ovosje ama znam deka e pogresno.Ve molam za sovet.
Јас исто му давам доручек овошна каша, ручек зеленчук со месо и вечера млечна каша. Па доколку грешиме нека не поправат
Mamicki malata e 10 meseci. Nautro problem so kasite. Ne gi saka ovosnite. Najcesto pravam ovosje so zitarki ili biskviti. Palenta ne saka,kazete nesto za dorucek,cokolino vanilino isto ne i se omileni. A rucek zelencukovi si gi jadi bez problem,isto i vecera sto im davate?
Mozebi ne saka mn blago... probaj iskluci gi biskvitite i daj i nekoe poneutralno po vkus ili stavi malku limon.Probaj avokado ako ne si dala,mnogu e hranlivo
Ni banana nesaka? Obicno taa ja jadat. Probaj poinakvi ovosja, kinoa isto bendusuva mojata. Griz za vecera, nekoja gotova kasa probaj.
Moj zaklucok e deka ne go saka ovosjeto,osven bananta. Biskviti sekako saka so mlekce so cajce. A porano si jadese ovosje. So proso ke probam utre. Ovie denovi probuvav da i go napravam kako kompotce pa potkasnuvase malku......fala na sovetite ke pravime napori...i ke ve izvestam
абе блазе на тие мајки шо од прва децата се им се јадат ... ние само со кашички овошни ништо друго ... денес пробав од hipp таја кашата шо се прави со вода од праска и банана и пак ја јадеше мешана цо кашичка од праска дома праев морковче џ а б е ..... како да ја научам и на солени кашички? ај тие купечките знам дека се ептен грди ама ни домашниве да не ги јаде... иначе сме 6 м
Доручек: просо,јаболко,банана и боровинки Ручек:пилешко,грашок,морков,лук и кромид Вечера:млечен гриз
Доручек-варено јаболко,банана блендирано со бисквити на хип и малку ад. Ручек-телешко месо со компир,кромид и морковче. Вечера-немаме.
Што да давам за појадок веќе не ги сака овошните каши со житарки? Комбинации со кисело млеко и јогурт давам за вечера. Скоро една годинка има