Doruchek mleko i ovesni Uzinka krusha i keks Ruchek palenta so puter zolcka i sirenje Desert smoki i sok Vechera mlechen griz
Доручек- млеко, хељдини снегулки и кокосово Ужинка-Јаболче и крувче Ручек Компир, морков, кромид, брокула, маслиново Десерт Овошен јогурт (домашен) Вечера млеко
Сама си зборам во темава Доручек-овесни снегулки, млеко, цимет, какао и две бисквитки хипп Ужинка- сливи и круша Ручек-Жолчка, морков, компир, модар, кромид и маслиново. Десерт-бисквитки и сок Вечера-млеко
Да се активираме Доручек: палента со јаболко и круша Ужина: домашен компот од праски со бисквити Ручек: манџичка со грашок и пулешко (со динстано лук кромид и компир) Вечера: гриз со оризово млеко и банана
А, тоа сум заборавила да напоменам, 10 месеци и три недели. Денешно мени: Доручек: гриз со јаболко и слива Ужина: сокче и две коцки чоколада Ручек: ориз со блитва и кисело млеко Вечера: палента со изварка
Колку време го држи ужинката. Тргам на работа и се мислам како да вметнам ужинка. Нашето мени денес Доручек: гриз со јаболко и круша Ручек: телешко со батат карфиол и кромид Вечера: палента со кис млеко 9+
Искрено, мислам и дека не му е голема потреба. Сакам да кажам го држи дури и покасно го јаде ручекот. И јас за тоа ја давам . Почнав на работа
Доручек: просо, круша, кајсија, вишни, аронија и капини. Ручек: зајачко, морков, карфиол, тиквичка и праз. Вечера: домашни мелени бисквити со кисело млеко. 10+
11+ Доручек: палента со жолчка и кисело млеко Ужинка: круша и праска со бисквити Ручек: супа со хељда и многу зеленчук Ужина: цице Вечера: овесни снегулки со банана
11+ Доручек: киноа со половина јаболко и половина круша Ужина: банана со кисело млеко Ручек: црвена леќа со, зеленчук и телешко Вечера: палента со абц
Доручек цвекло и јаболко. Ручек морков, компир, лук, зелка и јогурт. Вечера ( ако има) Беби сутлијаш со ад и банана. 10+
Доручек: просо со банана и јаболко Ручек: компир, ориз и кромид. Вечера: палента со урда и малце маслиново масло
Доручек: гриз со банана и тиква Ужина: чоколадо (не ме карајте ) Ручек: ослич печен под фолија со путер и мн зеленчук ( компир морков модар домат лук кромид брокула тиквица) Вечера: палента со жолчка и к.млеко
Доручек: тиква, јаболко, пола банана и кокосово масло; Ручек: Телешко, компир, целер, морков, брокула и маслиново масло; Вечера: гриз со ад, банана и лино бисквити.