Ајде порано да пишам Доручек-палента, 3 суви сливи,5 зрнца аронија, 1 печена крушка. Јас му го спремав, Пробав, супер е Ручек Телешко , батат, грашок,цвекло, млад кромид,маслинов
Изгледа јас сум слепец. Баш ќе одам на пазар кај мене утре да видам специјално. Додека сум на темава. Доручекот денес - гриз, јаболко, кајсии Ручек (во подготовка) - телешко, брокула, ориз, малку кромитче ивмаслиново. Вечера уште не е смислена, ама најверојатно ќе биде, овес, банана и неколку вишни.
Има цвекло Ано , во кам има секогаш. Ова е од човек купено , домашно де Туку , вечерата со ад му ја спремаш така? Дека нели треба млечна каша.
Па уште не сме фатиле ред, ама со ад ќе биде. Минатата недела почнав полека да воведувам и уште го смислувам, зошто нели ова јадењево и воведувањево цела наука е Битно готовата ноќна каша јаболко, млеко, бисквити и путер омилена му е. Досега така нема излапкано толкава количина. Ке мора да научам домашна да ја спремам. Изгледа само јас немам домашно од човек да најдам, а жално зошто со такво израснав, ама во село кај баба ми и дедо ми никој не остана Ќе мора мм една викендица да купи па да насадам мини бавча
Денес Доручек Готова хипп кашичка со јаболко , банана и житарки Ручек Макарони и телешко со сос од модар патлиџан, брокула , 1 лаж.абц крем сир и лукче и путер . ( ова ми е пробано и со пилешко, тогаш се прејаде бебе и поврати дури !.. ќе видиме со телешкото)...
Доручек Жолчка, палента, урда Ручек Модар патлиџа, тиквичка, млад печен компир, просо, млад кромид и маслинов
Ели можи ли да ми кажеш срцка која палента ја користиш , вчера зегин не најдов палента а сакам да почнам да и давам
Вчерашното мени Доручек - овес, авокадо, кајсии Ручек - блитва, компир, морков, лукче и к.млеко За денес Доручек - гриз, банана, жолчка Ручек - брокула, ориз, кромитче, маслиново Вечера - палента, путер, к.млеко
Појадок Јаболка,круша и бисквити хип Ручек Палента, тиквичка и 1/2 жолчка За утре планирам Појадок Суви сливи, круша и 5 вида житарки Ручек Телешко прв пат, компир и кромид