Ако некој оди до лидел нека ти земе од таму, јас еве денес купив, има постојано, имам забележано мила.
Благодарам на инфо. Ќе се најде некаде знам. Не за друго телешкото најубаво ми го јадеше со него. Сега знае да се мршти и да се молиме. Да се вратам на темата Доручек - круша, праска и житарки Ручек - брокула, ориз, лукче, коцка бујон. Вечера уште не е смислена
Доручек Просо, тиква, јаболче и ц.цимет Ручек Телешко, модар патлиџан, лепче, лук, путер Вечера Палента, сирење, кисело млеко @Ano арно ме потсети за бујонот... Скроз го заборавив
@eli25 И јас сакам да знам какво сирење даваш, да дадам и јас Мени за денес Уште рано сабајле бевме во град, па по пат јадеше кифличка. За ручек телешко, компир, кромид, пиперка, домат. Вечера- урда, леб и домат. Минатиот пат требаше ова да го дадам, ама не најдов урда па дадов путер намачкан на лепче со домат, се утепа јадејќи.
Е ќе си пукнам што никој жив не остана во селото кај што живееа баба ми и дедо ми и нема од каде домашно да земам
Pojadok: ovesni snegulki potopeni vo voda, avokado, banana. Veke napraven pred malku. Rucek polu napraven od vcera, teleskoto svareno I boranijata. Ke dodadam deneska morkov, lukce, kompirce, crven domat. Vecera abc krem sir so lebce ako ne ispozadpijat pak rano. Pa pijat samo mlekce. Vecerata nikako ubavo da im ja vovedam.
Pojadok: proso vareno vo voda od vareni jabolko, kajsija, kruski. Potoa zedno izblendirani so plus cimet. Rucek: pecena tava so telesko odnapred svareno, najveke kompir, crven kromid, dosta tikvica, edna piperka, pola rozev domat, maslinovo. Vecera mlecna kasa Hipp ili ke vidime..
Pojadok: praska, kajsija, crna sliva vareni, vo vodata od nivnoto varenje varevme griz. Bese kiselko dodadivme banana pola. Rucek: hejda, crvena leka, luk, piperka, crven domat, morkov, maslinovo. Vecra neznam ke vidime..
Вечерата од вчера Гриз, банана, вишни Доручек Пченица, диња, цреши Ручек Телешто, боранија, лукче, морковче и малку црвен домат (втор обид, да видиме дали од него имавме црвенило) Вечера ќе смислиме покасно
Доручек Гриз, авокадо и печени круши Ручек Пастрмка , компир, морков и магдонос Вечера Палента со кисело млеко
Pojadok: griz, vareni kruski, jabolcinja I slivi. Rucek: palenta, tikvicka, crven kromid, puter, k.mleko, zolcka. Kako spremas riba? Jas samo od gotova kasa sum im dala.. varite, pecete?
Вечерата од вчера Овес, банана, модра слива Доручек Кајсии, јаболче, житарки и три зрна аронија Ручек Мисиркино, спанаќ, оривче, младо кромитче и маслиново. Вечера уште не сме смислиле Печам со малку маслиново, завиткана во хартија за печење. За околу 25-30 минути е готово, а на овој начин ги задржува соковите. Можеш во печењето да додадеш лукче и магдонос ако ти е воведено.
Појадок- палента,путер, урда и малку к.млеко Ручек- телешко,грашок,кромид,морков и 3 житарки на Холе Вечера лепче, абц, патлиџан и печена пиперка. Измеѓу доручек и ручек јадеше сама малку банана и круша.
Dorucek: proso, praska, dinja, kajsija. Rucek: telesko, lukce, modar, tikvicka, morkov, kompirce, maslinovo.
Pojadok: denes ovesni so k.mleko i jogurt malku. Edniot ne mi jade ovosni kasi nekolku dena nautro pa zatoa.. Rucek: boranija, luk, tikvicka, modar, morkov, piperka, kompir, maslinovo, zolcka po pola. Vecera: pecena kruska, jabolka, cimet, mlecna kasa na Hipp.
Вечерста вчера Палента, урда, к.млеко и путер Доручек Гриз, јаболче, цреши и пола урма Ручек Макарони, модар, тиквичка, кремсир и путер За утре Доручек Овес, крушка, авокадо и вишни Ручек Телешко, брокула, ориз, лукче и маслиново Вечера ќе смислуваме зависи од тоа дали ќе се скита
Доручек Нестле 8 житарки, кајсии, аронија и вишни Ручек Боранија, пиперка, морков, лукче, телешко и леб Вечера Палента или макарони со урда и јогурт