Доручек Овес, јаболко, кајсија и урма Ручек Макарони, модар домат, тиквичка, жолчка и маслиново Вечера Уште не сме смислиле
Pojadok: hejda, praska, modra sliva, dinja. Rucek: integralni spageti, lukce, domat crven i modar, puter, brokula, morkovce, zolcka. Vecera ke mislime tek..
Многу слабо јаде во последно време, повеќе сака да си цица. Сабајле пивна сок од портокал и лимон (знам дека се после годинка, јас сега и дадов) па малку кифличка апна. За ручек ќе и правам компир, спанаќ, путер и жолчка. Вечера најверојатно лепче и к.млеко. Измеѓу некое овошје малку.
На пазарче во аеродром. Имам една тетка стално има тазе брокула и карфиол, помалечки па купувам од неа.
Д: Мусли holle, малини,аронија,1 праска и ананас првпат. Бебе сака покисели комбинации изеде повеќе од 300 гр Р:Лосос, компир, грашок, морков,лук и магдонос В:Лепче со абц, па во блендер со јогурт , омилено му е.
Pojadok: ovesni, grozje, kruska, modri slivi. Rucek: integralen kus kus, boranija, lukce, domat, morkov, puter. Ke dodademe k.mleko i krem sir. Da ne e mnogu posno. Vecera ke vidime sto ke bide..
П- малку праска и банана, па сок/смути од ананас и портокал Р- манџичка боранија, ориз,телешко,кромид,морков, магданос, путер и лепче малку В- палента, к.млеко и путер
Meni nedelno: Ovesni neblendirani so k.mleko. Posebno kruska seckana. Nedele de malku da skrsime pravila. Bockaa kruska so nivni vijuvcinja za prv pat. Rucek: pecen kompir so telesko, kromid I morkov. Vecera: pcenkarno obicno lebce so puter ili krem sir. Denesno meni: Dorucek spremen ceka da stanat od prva dremka: oves Hipp, po greska namesto pcenka Hipp, gi zamesav kutiite, zeleni jabolcinja i praski.Taka I denes ke jadat oves. Rucek: heljda, telesko, bamnja, morkov, crven kromid. Za prv pat bamja ke ruckaat. Vecera ke vidime..
Телешко, морков, компир и пченка. Мислам и млеко има на сликата. Ги сака и на холе брокула со ориз и тиква со ориз. Мисиркината не ја сака (мисиркино, пченка и компир), на бејби лав компир, пашканат и телешко. Вчера немаше да готвам и дадов хип морков, компир, карфиол и грашак. А бе не ја сака и крај! Ја пробав и бљак беше. Само морков се осеќаше. Па ај безински правев брокула, спанаќ и холе ориз. Се изнајаде. Муабетот ми е, мораш да пробаш што ќе сака. Со готовиве е шизик на ризик. Нема многу комбинации, а и тие што ги има се многу на морков или компир.
Да, во право си Еднаш до сега не ми бендисал ручек па ајде ориз на Холе му правев Ќе купам една две за резерва зошто тешко кога е гладен да чека одново спремање па ладење и сл