Д: ориз на Холе со крушка Р: компир, морков, тиквичка, брокула Вечера сеуште не давам, се мислам што да почнам и кога да ја давам. Неда кон 7:30, 8 е веќе заспана, во 2-3 руча, да не е рано во 6 да дадам вечера? Појадува во 8-9.
И ние бевме така , ама му ја поместив и вечера 18.30-19 h а пред заспивање цица.Не ти е доцна , ама зависи кога ти заспива. Моево заспива 21 h
Д: Ананас, банана, кокос и маџун Р:Телешко, боранија, модар домат, лук, морков, магдонос, две шери доматчиња и малку лепче В: Мусли со бисквити и ад
Д. Манго, крушка, авокадо и некое зрно грозје, житарки нестле Р. Леќа, морковче, лукче, пиперче В. Хип со урда (Ова е план за утре).
Мене докторката во систина ми кажа тие по годината. Тука следам често даваат, така да којзнае.. Лепче домашно планирам
Лепче домашнор'жано или од фурна диме давам. Крем сир давам и обичен. Мислам околу 9ипол,10 мес дадов прват
Вчера Д-круша, јаболко, овесни снегулки Р- пастрмка, компир, пиперче, лукче В-праска, јогурт, овес Денес Доручек- гриз, круша, цреши, аронија Ручек-брокула, тиквичка, просо, жолчка и едно лажиче кремсир. (Рецепт од нутри бебе). Туку ме збуни. Оригиналниот рецепт е со урда и вика да се пропржи на маслиново заради термичка обработка. Урдата свежа ја давате или ја обработувате некако?
Јас свежа. Никој не ми кажал термичка обработка Д. Праска, слива, јаболче, грозје и хип пченка Р. Холе тиква, ориз, пченка, мисиркино, путер, кромид (рецепт од @manako1 ) В. Ноќна на хип со бисквити
Д-Праски,кајсии, маџун и холле ориз Р:Грашок, лук, телешко, лепче, шери доматчиња и краставица-прв пат В:Hipp goodnight со банана и какао
И јас сефте да пишам во темава Доручек: Просо,праска,круша Ручек:Телешко,батат,кромид,тиквичка,маслиново Вечера:Ноќна каша на Хип со бисквити и јаболче(за прв пат)да видиме дале ќе му се бендиса на синче
Не не. Нема јогурт оваа. Таа со јогурт ја сака. Неделен појадок: хип со слива, банана, праска и јаболче Ручек. Брокула, карфиол, лукче, тиквица, малку оривче, 1/8 жолчка и путер. Може и малку цвекло да ставам. Уште се мислам Вечера. Ноќна на хип со бисквити (од кутија). Ќе правам некоја шема за надвор да носам