Д- овесни снегулки, слива, крушa, боровинки и ло белло бисквити Р-Лосос, компир, брокула, модар домат и лук В- Ако не шетаме палента и к.млеко (ама сигурна оти ќе шетаме па од оние со јогурт земав што ми ги кажа @kukla21 )
А зошто и овесни снегулки и бисквити? Прашувам зошто никогаш не ми текнало таква комбинација не дека те напаѓам или слично
@Ano @eli25 ај да ви дадам идеја за вечера. Омилена и на мама и на бебе. Варам гриз со млеко и додавам пасирана банана. Многу е вкусно. Чоколино и давам 2 до3 пати месечно. Бисквити и јаболко блендирани и додавам битолско млеко
So bitolsko. So dozvola od pedijatar. Posle godina ke i davam.i da go pie Vie ste i pogolemi od nas malku.
Д. Хип праска, јаболко и ориз (ме мрзеше да се мафтам во кујна). Р. Супа од петле и домашно лепче (во машинка правено без сол и шеќер) В. Хип со јогурт
Доручек:Палента,путер,к.млеко Ручек:Тиквичка,морков,компир,кромид,телешко и маслиново Вечера:Житарки Нестле и крушка
Од вчера. Д. Хип со бисквити јаболче и банана. Р. Боранија, морков, цвекло, кромид, пиперка, магданос и путер. В. Хип ноќна со јаболко и праска Денес. Д. Нестле житарки со овошен микс (авокадо, крушка, јаболче и варена нектарина и слива ) Р. Телешко, компир, батат, кромид, компир и маслиново. В. Ноќна каша со бисквити на хип (од кутија).
Д:Житарки Нестле,вишни,праска Р:Грашак,телешко,кромид,компир,морковче мало,маслиново В:Палента,путер,к.млеко
Д. Палента, моцарела, путер и малку јогуртче Р. Ориз, грашак, морков, тиквица, кромид и маслиново В. Ноќна каша на хип со банана Едит. Ајде мајкички пишувајте мени, полесно ќе планираме
Од вчера: Појадок: овесни снегулки со кисело млеко Ручек: Тиквица, печена пиперка, кромид, морков и малку ориз Вечера: 3 вида житарки од Holle со јаболко и пола круша Денес Појадок: Просо со праска и круша Ручек: Телешко, кромид, пиперка и компир Вечера: Палента со кисело млеко Може те прашував извини ако се повторувам, ноќните каши од тегло ги даваш или што се прават со вода?
Кога-како. Некогаш од тегла, некогаш тие од кутија со вода што се прават. Најчесто сме надвор, па ова ми е најлесно.
Аха, ај ќе размислам комбинации. Ние излегуваме после вечерата ама кај и да е кога ќе залади ќе треба да мислам варијанти
Од вчера. Доручек: круша, кајсии, урми, аронија, банана, семе од коприва и рж. Ручек: телешко месо, батат, компир, цвекло, грашак, тиквичка и путер. Вечера: јаболко, сливи, банана, гоџи, цејлонски цимет и палента.