Доручек Гриз, банана, цреши и аронија Ручек Мисиркино, брокула, ориз, кромид Вечера Хип ноќна со гриз, банана, какао Денес Доручек - житарки, круша, праска, урми Ручек - телешко, блитва, морков, ориз, лукче, маслиново Вечера На гости ќе одиме па најверојатно ноќна на хип ќе биде.
Dorucek Krusa,sliva, jabolko, kajsija i oriz na Holle. Rucek: Tukva i kompir od Hip Vecera: Kiselo mleko I dvopek. Ova kolku da se zamesam
@kukla21 како испадна моцарелата, не беше тегава и леплива, јадеше малата? Моево не сакаше така тегаво, го плукаше.
Воопшто не беше тегаво. Убаво ја стопив и се измеша со палентата. Не би ни рекла дека има моцарела. Маф направи бебе Едит. Едино побела беше палентата. Немаше тегнење на моцарела.
Д. Банана, праска, цреши (фала @emkaemka ) и нестле житарки. Р. Мисиркино, праз, тиквица, карфиол, спанаќ, ориз, морков и лук (рецепт од нутри бебе). В. Хип со урда
Д: Гриз,крушка,слива,праска+една лажичка мала житарки Р:Зеленчук со компир и телешко на Хип(шетавме) В: Палента,путер,к.млеко
Доручек Просо, диња, маџун Ручек Пастрмка, влитва, ориз, кромитче, морковче Вечера Вчера ноќната ја заменивме со палента со урда и путер, па денес најверојатно ќе е таа.
Појадок: Палента со моцарела по рецептот на тетка @kukla21 бебе пресреќно, изеде се Ручек: Тиквица, морков, компир плус лукче и маслиново Вечера: Житарки на Холе плус банана и круша Каква урда? Т. е од кој производител
Да почнам да водам дневник (тука) што јаде бебе. Д. ориз холе, пола круша, авокадо и малку банана. Р. телешко, компир, тиквичка, младо кромитче, лист блитва, брокула, маслиново. В. уште немаме
Dorucekc: Praska I krusa Rucek: Telesko, morkov i oriz. Vecera : Palenta i kiselo mleko. (se razjadi dete edvaj Zabelezav koga nema mnogu namirnici izmesano poveke jadi.
Д. Просо, круша и слива хип, пола праска, малку банана. Р. Сладок компир, морков, кромид, пиперка, телешко.
Дозвола од педијатар имам за моцарела. Д. Житарки со слива на хип. Р. Компир, кронид, морков, телешко и путер. В. Хип бисквитна ноќна каша.