Д- Овесни снегулки,сливи и банана Р -Компир, жилчка, кромид, шери доматчиња и 3,4 тркалца пиперка В- Ноќна хипп со праска и јаболко
Читам и никако да добијам идеја за доручек и вечера. Овошје нас ни е ужина исклучиво. Житарки неќе да смисли. Па едни исти работи вртам за доручек и вечера. Палента, кус кус, тарана, макаронки, гриз понекогаш. Овие работи ги комбинирам до абц, сиренце, урда, кајмак, јогурт кога како. За вечера исто, понекогаш јаде и само леб и јогурт или кисело млеко. По некоја кифла и толки од идеите. За ручек немам толку проблем зошто јаде се, сега за сега освен маслинки и модар домат. Па правам полнета пиперка, тава ориз, мусака, манџички како боранија, грашок, турли тава.... Денеа на мени: Д: кус кус со домат и абц и масло од репка Р: тава ориз со морков и мисиркино и супа В: што ќе најдеме Идеи идеи идеи???? Аман кога ќе почне се да јадееее....
Jas pak sum srekna sto voopsto pocna da jade pa i blenderot mi se rasipa i davam kupeni kasi i sto mozi da se pasira pasiram. Mnogu ne se opteretuvam okolu kombinaciite. Mojava saka ednostavni kombinacii.
Колку време ги вриеше??? Дали теглите ги загреваше пред да ги полниш? И ја сум со идеја вака да направам зошто знам нема да имам баш време таму. Барем пола да и направам едно 5-6... Другите денови ќр касне со нас нешто, рипче, компирче, макаронки и мислам ок ќе сме.
Малку да. Ама ќе ја лигави кифлата 2 саати па прво давам да се "лигави" после во блендер А нема осет се залетува да откине парче,вчера на роденден од памет ме извади колкаво парче откина
Д. Јаболче, праска, банана, и хип слива и круша да се дојаде. Р. Ориз, карфиол за прв пат, тиквичка, целер, кромид, телешко, маслинов.
Доручек Круша, слива, житарки, аронија Ручек Мисиркино, морков, кромид, карфиол, домат и маслиново Вечера Гриз, ад, банана, цимет
Доручек. 1/2 банана, 1/2 праска, цреши, вишни и нестле житарки. Ко пудингче дојде. И внучка јадеше Ручек. Блитва, модар, лук, пиперче, телешко и малку батат. Којзнае што ќе излезе од комбинацијава, ама вчера јадеше блитва со ориз. Сега ја воведувам. Вечера. Холе ноќна со банана.
Пола саат ги вриев. Нема потреба од загревање. Ја ставаш смесата топла внатре и затвараш. Многу корисно нешто.
Za dorucek gotova kasa od kutija na Hiip zitarki banana i praska. Kako liznuvase taka nagoni za povrakanje. Rucek: Kajsija Vecera: Banana i zolcka.
Доручек Банана, круша и житарки Ручек Авокадо, лукче, домат, просо, маслиново и жолчка Вечера Палента, кремсир, путер и к.млеко
П: гриз,банана и мед У: малку круша и смоква Р:компир,грашок,морков,кромид,маслиново и телешко В: лепче и кисело млеко Измеѓу ручек и вечера може некоја капинка да и дадам
Д: лепче со путер и кашкавал Р: зелка, морков, кромид, домат, маслиново. В: ќе видиме... Измеѓу овошје како ужинка. Зелка ќе јаде прв пат, баш да видам дали ќе ја сака.
Доручек: кајсии, аронија, маџун и палента. Ручек: супа (мисиркино, леќа, фиде, морков, пашканат, брокула, магданос, маслиново) + сирење (јас јадам супа со сирење, па пробав и на него, бебе воодушевен се изнајаде) ^^фала богу во ручекот нема компир, цвекло или тиква Вечера: банана, малини и пченица (цел ден ја варам ).
Д. Авокадо, крушка, јаболко и бисквити. Р. Ориз, брокула, лук и маслиново В. Ноќна хип со бисквити. Пак сме надвор
Доручек Праска, авокадо и овесни снегулки Ручек Зајачко, боранија, домат, лукче, морков, маслинов Вечера не е смислена