Д. Банана, цреши и мусли. Кујната беше лом, па користев готова каша. Р. Мисиркино и холе зеленчук до тиква, ориз и пченка, маслиново и кромид В. Палента, моцарела и к.млеко
Д. Печени јаболче и крувче со ц.цимет и една лажица овесни снегулки Р. Ориз, малку морков, тиквичка, карфиол, младо кромидче, телешко, маслинов.
Д : Гриз,банана,круша,јаболко Р:Ориз,брокула,карфиол,морковче,кромитче,путер В: Јогурт ,праска,банана
Доручек Пченица, диња, праска Ручек Пастрмка, батата, печрна пиперка, кромид Вечера Палента, моцарела, путер
Доручек суви сливи, јаболко, житарици Ручек боранија ,брокула, зелена пиперка, кромид, малку компир и путер (секогаш ставам многу малку компир оти често го давам) Вечера кисело млеко и овес @kukla21 како да спремам леќа? со што да комбинирам ? на дадата давав, ама заборавено ми е.
Јас варам леќа, внатре морковче, тиквица и лукче. Варам 20тина мин т.е. дур изврие вода. Некогаш ставам оривче колку да се рече. Само црвена леќа сум дала.
Д: Тиква, јаболко,аронија, цимет, ориз холле У:Ад млеко со пола банана и урми Р:Жолчка, компир, кромид и бамји В:Хипп goodnight со бисквити и јаболко
Д. Гриз со праска и банана. Не и не! Па само праска и банана парчиња. Р. Батат, тиквичка, брокула, целер, телешко.
Доручек Житарки, круша, цреши Ручек Зајачко, брокула, карфиол, домат, маслиново Вечера Гриз, банана, ц.цимет
Доручек Јаболче, праска, житарки Ручек Телешко, батата, бамња, лукче Вечера Ноќна на хип со 7 житарки
Доручек Гриз,праска,круша,слива Ручек Телешко,батат,бамји,компирче,кромид,тиквичка Вечера Хипп ноќна со 7 житарки
Д. Праска, јаболко и овес Р. Компир, морков, кромид, тиквичка и брокула В. во план ми е хип со бисквити (од кутија ) секоја вечер во Порта вечераме
Доручек: Кајсии, јаболко и овес Ручек: Грашок, компир и тиквичка на Холе (надвор јадевме) Вечера сеуште немам воведено
Доручек: Палента, банана, кајсија и ц.цимет Ручек: Ориз, тиква, пченка (Холе), телешко, кромид и путер