Јас кажав, така ми рече матичнава, ама сега ми стои да не ми рекла ради дерматитот 10+ Небитно јас дадов веќе, бебе го обожава
За утре. Доручек. Хип со банана, крушка и житарки. Ручек. Турли тава - домат, модар, лук, магданос, пиперка, кромид, морков, компир, тиквица. 1/2 жолчка. А ла форно Вечера. Бисквити на хип.
Д. Леб и к.млеко, па поради обилниот доручек , малку покасно и праска. Р. Пиле, морков, пашканат, целер, тиква и компир на хип.
Мм да земе по грешка ноќна на хип со какао обично гледам но бевме на гости бебе кенкаше одма му бутнав и повеќе од пола каша изеде останаа некој 20гр.кога видов занемев па и за среќа се најаде не сакаше...Фала богу немаше ништо од тогаш не сум дала но ќе дадам кај и да е...дади и следи ситуација
Доручек: Хип каша со јаболко, кајсија и житарки Ручек: Ориз, пченка, тиква (на холе), пилешко и путер
И мм по грешка ја земал. Ќе ја дадам утре. Д:Крушка,јаболко,банана и ориз. Р:Телешко,тиквица,морков,грашок,компир и путер. В: Хип ноќна со јаболко и бисквити.
Од денес: Д:Банана,круша,праска+житарки Р:Телешко,грашак,благ/обичен компир,тиквица В:Хип со гриз и праска Од вчера: Д:3 суви сливи,јаболко,гриз Р:Црвена леќа,лукче,морков и путер В:Палента,к.млеко и путер
Д. Овесни, пола праска, пола круша, две сливи. Р. Обичен/сладок компир, тиква, тиквичка, телешко, путер. В. Хип ноќна со 7 житарки.
Д. хип со слива, крушка и житарки, Р. домат со лукче, магданос, изблендиран и во него додаден ориз и сето ова на пареа да се вари, плус телешко мевце и маслиново. В. готовите каши на хип. уште не сум решила која т.е. не знам каква имам дома
Д. Хип со цреша, банана, јаболко и житарици Р. Компир, блитва, путер, жолчка 1/4 В. Лепче со грчки јогурт
Вчерашното мени: - доручек - Хип банана, јаболко и житарици - ручек - пченка, грашок, кромид, телешко и тиквица + путер - вечера - кисело млеко и овес Денешното мени: - доручек - круша и слива Хип - ручек - тиква и ориз - врчера - хип со банана
Не. Хиписите ни се како каши "единица за брзо распоредување". Дирекно стискам во уста. Ни лажиче, ни лигавче. Влажни евентуално.
Д. Нектарина, круша, банана, авокадо, холе ориз. Р. Тиквичка, морков, цвекло, кромид, телешко, маслиново. В. Ржано лепче со грчки јогурт.
Д: Праска, цреши, банана,аронија и палента. Р:телешко,црн домат, црвена пиперка, компир, морков, боранија, тиквичка, путер. В:Ноќна на Хип со житарици, слива, јаболко и банана.
Д. Банана, авокадо и малку гриз Р. Компир, брокула, телешко, лук, путер. В. Ноќна хип (уште незнам каква)