Д. Палента, путер, абц кремсир, јогурт Р. Ориз, тиквица, морков, пиперка, лук, блитва, цвекло, пилешко, маслинов. В. Цице
Д. Јаболче, банана, двопек. Р. Ориз, спанаќ, морковче, тиквица, и жолчка. В. Хип бисквити (од кутија).
Ме збуни со комбинацијата за доручек,добро помина? д:Хип кајсија Р:телешко,морков,компир. В:K.млеко со двопек.
Д. Овесни, к.млеко, банана, тиква, јаболко. Р. Батат, морков, тиквица, модар, кромид, пиперка, телешко, маслинов. В. Леб и к.млеко
Пак јас Д. Ориз холе, хипис банана, јаболко, манго, и пола јаболче. Р. Компир, морков, батат, телешко. В. К.млеко, овесни, пола круша.
Д. Кајсија, јаболче, банана и хип бисквити. За чудо јадеше! Р. Макарони, домати, лукче, магданос, морковче, модар, телешко и маслиново. Бебе постави рекорд во јадење. В. Хип бисквити ноќна од кутија. Денес рекорд во јадење
Д. Тарана со јогурт Р. Макарони, модар, морков, домат, лукче, маслинов. В. К.млеко и леб малку. Банана.
Тиква јаболче варено и помешано со фрутолино. Јуфки со сирење и кашкавал. Телешко со компир морков брокула и тиква. Бисквити и млеко. Измеѓу киндер кардс. Денес добри бевме да надокнадиме за викенд што немаше јадено буквално ништо. Пресреќна сум.
Чек да пишам за денес. Д. Авокадо, круша, малку јаболче за шмек и бисквити хип. Р. Леќа, лук, морков, доматче, тиквица и маслиниво. В. Нестле со слива и ад.
Почнав да редактирам. Пуштив бебе во градинка. Не јаде секој ден таму, но денес така и се погоди. Веројатно ќе и воведат се што не сум дала. Со се ќе се помирам, само незнам со млекото што ќе правам.
Искрено, немам појма. Се надевам дека е посна. Ни носам бебе, ниту земам. Се мм тоа прави. Ни прашува, ни кажува. Џабе јас го прашувам него. Само да е здраво бебе, другото се поминува. Ама и тие учителките се искусни. Му рекле на мм, вашево сок не пие, а?! Он рекол, па незнам... Не пие, не пие, уште кога ќе го мирисне се трга. И млеко не сум дала дома. Сакав да дадам превентивно, само да пробам да не се зацрвени. Ама, се одбегнувам. Се надевам дека јадењето е прилагодено за бебе. Дека нема сол, на пр.
Д:Просо,праска,сливи,урма, цејлонски цимет Р:Телешко,карфиол,макарони, кругче батат компир,путер В:Овес и јогурт