Д. Тикварник - тиква, гриз и жолчка. Р. Хип беби паста со доматче, модро, лукче, магданос и мисиркино. В. Пукнав од што немам идеи. Ќе пробам овес со к.млеко
Па имаше некаде некој рецепт како манџичка се правеше, супа/чорба и кисело се додаваше на крај. Крем супа ваљда ќе искочи. А оти тиква и кисело не иде Не сум дала, ни па пробала, ама ми иде што знам
А да пробаш павлака? Јас за нас со павлака правам. Денес на мени и јас имам чирба од тиква. Тиква, морков се вари, додавам пропржен кромид и лук, малку ѓумбир и куркума, павлака. И за нас вака ја правам мн е вкусна. @kukla21 овес и к.млеко обожава мојов батко, пробај !
Д: Овес, круша, јаболка и слива Р: Холе мешан зеленчук со спанаќ В: Макарони со кисело млекце и урда (да видам што ќе испадне)
Д: овес, круша, банана, вишни Р: компир, морков, спанаќ, малку лук и путер Денес за прв пат дадов и малку јогурт.
Д. Палента, путер, абц, малку јогурт. Р. Батат, морков, пашканат, рен, кромид, телешко, маслиново. В. Гриз, тиква, ц.цимет.
Колку абц ставаш? Д. Нестле житарки, крушка, јаболче и суви сливи Р. Турли тава В. Гриз од спелта, абц и к.млеко
Д:Бисквити со ад млеко Р:Телешко,цвекло,батат/обичен компир,тиквичка,кромид и путер В:Макарончиња со јогуртче
@kukla21 едно мало лажиче. Ама па не и давам често. Еднаш на две-три недели. Д. Овесни, круша, банана, манго од хиппис и пола јаболко. Р. Холе каша тиква, тиквица, компир и жолчка. В. Хип со овошје и јогурт. Мрзлива недела.
Д:Праска,аронија,крушка,нестле житарки и ц.цимет Р:Спанаќ,компир,морков,кромид,целер, жолчка и путер В:Палента,јогурт и путер
Со водичка малце зошто праската и крушката водлести и таман ми доаѓа смесата...а само житарки до сега чисти не сум дала а најчесто и ги ставам за да ми се направи убава хомогена смеса А и синче си ја обожава оваа комбинација