Д. Јаболче, крувче, малку банана и нестле житарки. Р. Тиква, бел батат, кромид, мисиркино и маслиново масло. В. Двопек со к.млеко.
Да се корегирам. Во доручекот имаше и ананас Вечерата ја сменив. Оризови снегулки со јогурт. Парчиња имаше (не блендирав), ама бебе без гајле јадеше
Мариз вака ептен лесно изгледа. Баш ќе пробам. А исто, кога сме веќе кај киселото млеко. Дали може да му се даде на бебе кисело млеко, потквасено дома од домашно млеко од крава?
Д. Банана, малку авокадо, цреши, неколку вишни и боровница со хип житарки Р. Ориз, брокула, карфиол, лукче, маслиново и жолчка. В. Планирам мафини да правам.
Д: Хип житарици, вишна, банана Р: Грав за прв пат, морков, кромид, пиперка и двопек ако е водлесто В: Јогурт и овошје некое
Солени мафини?? Мојава преку ноќ престана да јаде...ќе си пукнам. Ај сподели рецепт да пробам и јас оти моментални само корки гризи.
Планирам ко за нас. 1/2 чаша обично брашно 1/2 пченкарно брашно 1/4 маслиново 1/2 јогурт 1 мало лажиче пециво. Планирам и моцарела да ставам и ким за шмек
Д: попара (кисело млеко и домашен леб) Р: компир, морков, боранија, брокула, кромид и маслиново масло (во рерна) В: гриз со јаболко и крушка правам
Д: Јапонска, тиква, јаболка и спелта Р: Петле, ориз, морков, тиквица, кромид, маслиново В: Палента; сирење, јогурт во блендер
Д:Гриз,авокадо,дуња,јаболко и цејлонски цимет Р:Модар патлиџан,телешко, компир,тиквичка и путер В:Палента,јогурт и путер
Д:Дуња,сливи,банана,круша,аронија,семе од коприва,маџун,3 житарки. Р:Леќа, компир,домат црвен и црн,морков малку. В:К.млеко со леб.
Д: купечка- бисквити и јаболко Р: телешко, макарони, домат кромид и морков В: Хип ноќна со бисквити, јаболко и млеко
Д: Хип житарки, круша, банана и цреша Р: Телешко, компир, модар, црвен патлиџан, морков, кромид и маслиново В: Кисело и двопек
Супер дури јадеше со сласт, за чудо отвараше уста. Околу 150гр дадов , толку ми излезе изблендирам. Можеби ќе јадеше и уште ама ми беше страв за прв пат.