Варен како за нас. Јас го варам со пиперка, морков, кромид. Исто и за него. Само варен, без други такрафати. Подолго варев да се згусне. И после само ги изблендирав зрнцата со пиперката, морковот, кромидот со малку од водата која вараше. И добра густина дојде. Ако не ќе додев леб или двопек.
Д:Авокадо,гриз,јаболко,банана и какао за декор Р:Модар патлиџан,брокула,компир,кромид, тиквичка,путер В:Ноќна со праска и банана (Од Хип кутија) Жолчката во ручекот сум ја заборавила да ја пишам
Д: авокадо, банана и жолчка Р: ориз, морков, карфиол, кромид и маслиново (во рерна) В: Веројатно пак гриз со некое овошје, не сакаше да чуе синко за палента вчера @kukla21 од кога почна да даваш леќа?
Д:Јапонско јаболко,авокадо, јаболко(едни сочни со убав мирис), бисквити на Хип и какао за декор Р:Телешко,компир,батат,модар патлиџан,кромид,путер В:Гриз,банана и какао
Samo leka so zolcka ili plus i zelencuk? Jas denes prv pat cela zolcka i ne znam dal so rucekot ili so vecerata. Baska nikogas ne jade ista kolicina, pravam poveke i del frlam. Ne znam kako da napravam za da ja izede predvidenata kolicina meso ili eve cela zolcka.
Леќа, морковче, некогаш доматче, лукче, маслиново. Јас сега жолчката ја мешам во цела количина бидејќи знам колку ќе изеде бебе. На почеток не ја мешав, туку ја рендав (дробев) врз јадењето и со секое залче земав дел. Така бев сигурна дека ќе ја изеде жолчката, а од другото колку изеде, толку
Ме замрзе секој ден да пишувам тука, но запишувам во ColorNotes, па еве препис од последниве денови (таму запишувам и ~колку гр изел хаха): 27 октомври *доручек: банана со кајсија Хип пола тегле, ориз нестле *ручек: компир, морков, брокула, карфиол, кромид, телешко, маслиново 28 октомври *доручек: банана со кајсија втора половина тегле, пченка нестле *ручек: мешан зеленчук Хип, малку пченка нестле, маслиново 29 октомври: *доручек: јаболко, слива, ориз *ручек: компир, морков, грашок, маслиново 30 октомври: *доручек: тиква со пченка *ручек: ориз, карфиол, морков, телешко, маслиново 31 октомври: *доручек: јаболко, банана, ориз *ручек: тиквица, тиква, карфиол, маслиново Денес: *доручек: јаболко, круша, ориз *ручек (се спрема): тиквица, компир, морков, брокула, телешко, маслиново
Moeto uste ne jade parcinja, probav pred nekoj den grubo blendirano i ne sakase. Ama moze da zemam po malku zolcka vo blendiranoto i da go izgmecam ubavo A za mesoto?
Д:Сливи,круша,банана,аронија,семе од коприва,какао,житарки,маџун. Р:Спанаќ,жолчка,ориз. В:К.млеко и лепче(изгорена е за леб) После кашите скоро по пола среда јади сама и се смее,како кизнај што да прави.
*доручек: јаболко, пола тегле праска Хип, пченка *ручек: планирам ориз, карфиол, морков, спањаќ, пашканат (за прв пат) едит: и маслиново
*доручек: праска (остаток од теглето вчера), слива, пченка *ручек: тиквица, компир, морков, пашканат, телешко, маслиново
Д. Авокадо, круша, дуња и урми со нестле житарки. За мотив дур јаде и дадов едно лепче да мота нуз раце, таа цело го изеде и батали кашата. И дадов и јогурт Р. Ориз, морков, кромид, спанаќ, жолчка и к.млеко. В. Нешто овошно е во план. Да надомести за појадокот
Д: Холе боровинка и јаболка и Хип мултижитарки Р: Телешко, батат, компир, цвекло, кромид, маслиново В: Јогурт , овесни и банана