7+ Д: јаболко, круша, банана Р: бејби биф, карфиол, морков, компир, лук, маслиново В: палента, банана
7+ Д: Овесни потопени во јогурт, банана, јаболко и праска Р: Ориз, батат, брокула и маслиново Чекам домашно пиленце да ми дадат, па конечно да почнам и со месо
7+ Д: банана, јаболко, малку јапонско јаболко за прв пат Р: Каша со тиква, ориз и пченка на холе плус тиквица и морков.
8+ Д: хип каша од праска, јаболко и ориз Р: праз, компир, морков, кромид, тиквица, брокула, просо за густина В: банана со гриз
7+ Д: Круша, слива и неколку лино бисквити Р: Тиквица, морков, кромид, парченце домашно пилешко месо, мсслиново
8+ Д: гриз со дуња Р: грашок, морков, кромид, ориз В: ноќна од хип измеѓу пиеше сок од цвекло и јаболко домашно
Од кога почнавте со просо, гриз ? Ние сме 4+ , почнуваме вкусови но ме интересира за понатаму да знам , позз
Просо е безглутенска. Ама почекај барем крај на 6ти. Нема зошто да брзаш. А гриз со него и овес се воведува глутен.
8+ Д: јаболко и слива хип, круша Р: карфиол, цвекло, пашканат холе, ориз холе, кромид, маслиново В: просо, јаболко и слива хип
Да, мислам дека е 8+, но јас дадов 7+. Кисело давам еднаш неделно со палента, а јогурт дадов прв пат лажица две за овесните. Мојот сака и кисело и јогурт.
7+ Д: јаболко, тиква и јапонско јаболко со млечна каша со просо Р: батат, морков, карфиол и палента со млеко