јогурт, к.млеко, праз, грашок, цвекло, пиперка, спанаќ, дуња...телешко и мисиркино, давам бисквита да се учи да грицка или корка леб.
К млеко можеш кравјо или козјо. Најчесто бучен козјак сега давам. На почеток не ми го сакаше, па алпско земав. Овчо не се препорачува.
8+ Д: јаболко, круша Р: бејби биф, компир, морков, цвекло, лук, маслиново В: ноќна хип од кутија, јаболко
Д:Тарана со сирење и кечап У:Печена тиква и маџун Р:Ориз,спанаќ,мисиркино У:Бисквити zoo,мандарина В:Лепче со намаз или тост
д. бисквити со млеко, банана,кокос и мед у. 2 мали лиснати /сок од јаболка и випна р. пржени компирчиња,краставица и кисело млеко у.пудинг од јагода/сок од портокал в.палента со кашкавал и кисело млеко
Од што зависи кога ќе дадеш? Јас мислам дека моиве некогашсе гладни измеѓу оброк ама па ми естрав да не им го расипам оброкот .
Млекото му го заменувам со ужина и зависи кога ќе ми стане сабајле знае во 7 да стане тој ден има ужина. Твоите мали се почекај уште малку за ужина барем од 8 месец.
Сега гледам дека во погрешна тема сум пишала Син ми има 2 години . Затоа има 2 ужинки . Инаку од 1 година имаше една ужинка ,а после некој месец почнав и со втора. Со него не сум имала проблем со јадење . Имало исклучоци и кога прибирал и не јадел ама тоа било или период или болен.