Малецки се за ужинка Можеш по 9-10 месеци смокички да им даваш. Колку да грицкаат. Јас нудев за да се учи да жвака.
7+ Д: јаболко, јапонско јаболко, банана и палента со ад. Р: тиквица, морков и инстант каша на холе од тиква, пченка и ориз.
Мали се и јас мислам. Јас некаде околу 10ти месец дадов, ем мака мачевмесо млекото. Нема ни што да дадеш на толму мали, а и не треба, најдобро е млекце за таа возраст. Дај им измеѓу корка да гризат, овошје, бисквитка ако имаш дадено. 11+ Вчера Д: Холе мусли, јаболко, банана , сува слива, боровинки Р: Телешко, спанаќ, ориз В: Палента и кисело( не беше повторно воодушевен) У: Сирењаче со јогурт Денес Д: Манго, круша, јаболко, аронија и Хип житарки Р: Телешко, компир, пиперка, домат, бамја, морков, модар В: Хип банана и какао У: Хумана ванила, мандаринка
Леб и благо ми рече педијатарот додека можам да избегавам па така подразбирам и за бисквити важи па не сум дала до сега.
Аии срцки па не биле толку мали,јас мислев помали се. А за ужинка барем уште месец дена да почекаш па почни,нема само со млеко да ги растеме. Шемава што ми е од систина за оброци од 9 месец пишува за ужинка уствари од 8 полни може да се почне по малку.
7+ Д: јаболко, авокадо и млечна каша со просо на холе Р: батат, пашканат, лист блитва за прв пат и палента + маслиново
Мајки, треба да воведам смокви и кокос. Смеам ли суви смокви и како да ги спремам и каков кокос? Фала ви
Леле значи дури откако ќе ве прочитам вас ми текнува за маслиново масло во зеленчук , бевме во банско и се со готови каши таму па се одвикнав некако.
Dorucek mlecna griz so banana i malinki Rucek kompir morkov mlad kromid brokula spanak vareno jajce i puter Vecera tarana so pavlaka
Сакам да почнеме со дохрана, сега сме само на АД млеко имаме 3 месеци и 20 дена. На колку месеци е најдобро да започнам со пробување вкусови и со што да започнам? Може прашањево не е за тука, ама не знаев кај да го пишам
Оти не почекаш да им дојде сезоната, знам далеку е ама и јас немам дадено. Кога им беше лани он беше мал. Органски кокос има на Биокосмос. Мало е , барем 5 да полни. Почекај не брзај. Денешно мени Д: Вишна, банана, крушка и мусли Р: Мисиркино, оривче, морков, грашак В: Хип праска и кајсија У: Портокал, Лино смоки, Хумана чоколадо
Вчера: Д: Гриз, јаболко, круша и вишни (воведувам) Р: Батат и тиква, маслиново Денес: Д: Овесни потопени во јогурт, банана, јаболко и вишни Р: Тиквица, ориз, телешко, кромид и морков како зачин, маслиново
6+ Д:Палента,банана,јаболко и кајсија (со малку маслиново ради палентата) Р:Батат тиквица ориз и маслиново
7+ Д: банана, јаболко и гриз (за прв пат) Р: тиквица, блитва, морков и ориз @duffi црешата од 11ти месец е ? дека слични ми се со вишните.
Ја мислев кајсија е, сега читам праска ај на здравје, воведов и праска. Ручекот сиромашен ми се виде па додадов и пченка и брокула. Ништо не остана во чинијата
6+ Вчера јадеше половина батат, тркалце кромид и половина морков. Денес 3 лажички мешани житарки без глутен и една крушка Утре планот е ориз со брокула и капка маслиново.