8м Вчера Д. Хипп овесни снегулки, банана, круша Р. Телешко,ориз,морков Денес Д. Палента со круша Р. Батат,морков,брокула
8+ Д:Овес со круша и слива Р:Тестенини со боранија,грашок,морков,пченка,прази путер В:Авокадо,малку банана,кисело млекце и жолчка “Ужинка”:Лино смоки (по 2-3 грицка,ако се смета за ужина воопшто) Тазе сладолед проба, баба и и дала затоа што “гледала жално”
Јас можеби подранив многу сега прави 8 месеци за една недела но му понудив да проба само а тој бараше и пола ја изеде
8+ Д: палента, јаболко, крушка и малку јогурт Р: интегрален ориз, морков, тиквичка, кромид и 2 коцки бујон В: фрутолино
8+ Д. Палента,слива,вишни Р. Компир,морков, тиквица, спанаќ Хинт: не сака са јаде зеленчук ако нема благ компир или тиква, но секогаш имам блага каша до мене и денес откако 10пати ми ја фрли лажичката, со друга лажичка сосем малку на врвот му давав од благата каша колку да отвори уста и зеленчукот го изеде за неполни 10мин
8+ Д:Гриз со слива и јаболко Р:Компир,тиквица и жолчка В:Хип бисквити и банана +малку чоколатце и некоја смока измеѓу, оти ни 100г не ми јаде. Прави-фрли.
Д:Нестле житарици со банана и круша Р:Телешко со компир,праз и лук В:Палента со авокадо спанаќ и кисело млеко
8 месеци Д: тиква, јаболко и житарици Р: лук, младо кромидче, компирче, тиквичка, телешко и ориз В: палента и к.млеко
Ќе сварев едно јајце (домашно) околу 15мин, ќе го поделев на пола, па од пола уште на 1/4, па на 1/8. Првата недела давав два пати неделно по 1/8, па наредната недела два пати по 1/4, па наредната 1/2, и од следната треба цела да ја дадам. Давам понеделник и петок јајца, измеѓу месо.
7+ Д: палента, јаболко, круша Р: просо, печени пиперки, цвекло, тиквичка, спанаќ, црвен кромид и маслиново масло
10+: Д: 1 парче ржано лебче со намаз од авокадо. У: Крушка. Р: Брокула, тиква, ориз и пилешко. В: Ноќна каша.