Д:Нестле житарици со банана Р:Компир,тиквица,морков,спанаќ и жолчка +путер В:Bebivita каша гриз+млеко+ванила
10+ Д: палента, јаболко, банана Р: бејби биф, компир, домат, боранија, лук, маслиново В: АД, бисквити, круша
8+ Појадок: гриз, банана и јаболко Ручек: брокула, просо, млад лук, морков Вечера:ориз, слива и вишна
Вчера: 9+ Д: амарант, круша и слива (без да помислам дека се' од ова важи за лаксатив, после два пати ме пречека пооолна пелена ) Р: Пилешко, ориз, морков, млад кромид и путер малку В: Ноќна хип Денес: Д: Палента, банана и вишна Р: Батат, тиква, печено јаболко и жолчка Р: Кисело млеко со некоја житарка
Вчера Појадок: успешно изеде 100 грама тарана сама со раце. Хаос ама среќна беше, а и јас Ручек: кус кус со морков, млад кромид, коцка бујон Вечера: житарки, вишна и банана Денес Појадок: фрутолино Ручек: леќа, компир, боранија, млад лук, коцка бујон и лист блитва Вечера: тарана со кисело млеко
Денес: Појадок - овес со јогурт и брусница Ручек - компир, морков; брокула, црвен кромид, лукче и маслиново Вечера - житарици со АД млеко
Ручекот беше како супа, па двопекот го ставив да впие и омекне. Вечерата исто. Омекна од киселото млекце. Не блендирам веќе. Пасирам.
Имаш на хип бејби бисквит мелен. Има и цели, па можеш да ги даваш и цели или како попара. Плазмата мислам содржи мед.
Има и Плазма Diet, таа не содржи ниту мед ниту шеќер Јас и таква давам. Нашето мени денес Д:Нестле житарици со бисквит со авокадо,урми и аронија Р:Црвена леќа,кромид, компир и домат В:Жолчка со кисело млекце и лепче
И јас дадов Плазма диет, извади долни кецови, мора да се глода нешто, освен јаболко денешното мени 8+ Појадок - житарки со банана, јаболко и брусница Ручек - ориз, карфиол, бујон коцка, лист спанаќ Вечера - овес со јогурт и вишна
Денешното мени: Утре полни 9 женската. Појадок: палента со банана и 1/8 жолчка Ручек: млад компир, морков, цвекло и лук (се' испечено) Вечера: мелен ориз со цвекло и вишна
Црвено газе од жолчка, ќе одложам за нареден период. Денес Појадок: ориз, слива, вишна и брусница Ручек: младо телешко, млад компир и морков, лукче и цвет карфиол Вечера: пире од крушка со овесни снегулки
Денес неделно мени Појадок: овес, водичка од компот од вишни, јогурт. Ручек: пченкарни макарони со леќа, лукче и кромид Вечера: гриз со банана и водичка од компот од слива