11+ Вчера П:палента, јаболко и слива У: овошен јогурт( јогурт, 1/2 банана, вишни и јачменови снегулки) Р:црвена леќа, тиквичка, компир, батат, пашканат В: гриз, 1/2 банана, какао Денес П:лепче со абц У:ад со бискоти Р: цвекло, киноа, морков и жолчка В: крушка со овесни снегулки
Ќе пробаш 1 ден како ќе биде, дали се спремни, ако не му смета на ручекот давај, ако не одложи за понатаму. И давај само овошје, да не ги држи многу сити.
Ќе пробаш и ќе видиш дали им треба ужина. Јас од пред еден медец почнав да и давам, значи од 10 месеци.
П:тарана со кашкавал. У:на хип кашичка малку од тропско. Р:компир, кромид печен, шарска малку на ситно, кутлаче од супата за да е течно. Патлиџан и кифличка малку. В:млеко.
6+ сме со еден оброк останато на гради виси. 3 тркалциња тиквица 2цветчиња карфиол 1/2 младо кромитче 2лајчиња варено просо 100 мл вода
Прашање (во соодветна тема никој не ми одговара, а овде е поактивно) :, дали сте давале Зеленчукова каша од вчера чувана во фрижидер? Домашна. Без компир, со месо?
Почнавме и со ручек? А доиш? И гриз воведовте? Леле ние доцниме со се. А знам најблиску ни се бебушиве со тебе И со @maja1511 . Ние 21.08. сме. Мене ми рекоа еден оброк се друго цице. Инаку да не бидам оф топик Денес Спанаќ, ориз и морков.
Почнавме со вкусови на 4.5 м , но тие наши вкусови беа такаречено оброк. Малиот мој само да му се пикне нешто во уста неможе да пројде ништо со две три лажички. Инаку само на доење бевме. Втор оброк воведов одкако направи 6м.
Д: Мусли со овошје Р: Зеленчук со пилешко - морков, грашок, компир, пашканат В: Житарици со круша За утре спремив Д: Житарици со овошје Р: Зеленчук и ориз В: Планирам палента со кисело млеко Ние сме за 10 дена полни 7 месеци, и од почеток на 7ми имаме 3 оброка, пред тоа 2, почнавме со вкусови на 4+. Навечер и сабајле млеко
Мајки што им давате на бебките ваши што одат во градинка? Моево таму појадува и руча и дома што да дадам уште малку 8м дали може леб да дадам по малку таму и даваат со к.млеко