11+ Вчера П: Лепче со домат и кисело млеко У: Хумана пудинг Р: Црвена леќа со тиквица и карфиол В: Авокадо, банана и јогурт
11+ П:крушка со овесни и ржани снегулки у:лепче со кисело млеко Р:телешко со кромид, морков и ориз B:Печена тиква
Менито од вчера П:Купечка каша од житарки, со овошје Р:Тиквичка, кромид, брокула Мени за денес П:Крушка и праска Р:Во план ми е спанаќ, морков, морков, ориз, к.млеко
Јас давам спанаќ а сме 6+. Со воведувањето нови намирници според возраст се ориентирам според бебе готвач.
Знам дека се од 7+ По најновите предавања блитвата е од 6+. Но се давам по препорака на педијатар. Еве праска и кајсија сеуште немам дадено. Ми рече др да почекам. Не е сезона кај нас. Давам тиква, морков, јаболка, спанаќ Еве сега почнав блитва карфиол и брокула. Кашите готови за ептен ретки ситуации ги чувам. Денес 6+ Тиква печена Јаболко печено 1 лажица гриз
7+ П:пудингче Р:граше(чорбата+леб) ова во градинка и дале а дома јас Р2:Тиква, тиквичка, пашканат и блитва В:просо, банана и праска
Мамички гледам сите имате воведено спанаќ. И јас често и давам на мојата. Но пријателки ми дадоа забелешка дека во многу држави надвор од мк, пр. Норвешка, строго е забрането да се дава спанаќ, после годината дури Некоја да има слушнато слично? Иначе вчерашно мени Д: палента со кисело млеко Р: мисиркино месо, компирче и кромитче 8+
Тиква и тиквичка заедно??? Не ми е јасно зошто ги мешаш благо со солено? Не сакам да се мешам во изборот, но за бебе е, дали јади, и одговара та комбинација? Некако ми е чудна..
Ама па тиквата е зеленчук,многу чорби праваат од неа. Ние сме така научени печена или варена да ја јадеме со мед и шеќер. Арно си ја учи и дава да ја јаде во солени варијанти.
@Мецаа91 @Happyinlove Не знаев и чудна комбинација ми дојде Така сме од мали ние навикнати да. Јас не јадам. Јас од мала лук не јадев, и сега не можам да смислам лук. Како ќе давам на бебе
Старо ставам, младо ми е страв појако да не е, сечам тркалце танко а викаат дека и тој во прав бил убав
Ај жени хеллП Како воведувате јајце На едно место прочитав се дава 1/8па 3дена пауза па пак исто значи двапати неделно по 1/8 па се наголемува, а читав тука трипати по ред по 1/8 па три дена пауза, јас почнав по првиов пример можеби е застарен денес ни е ред да дадам 1/2 ама ќе и дадам 1/4бидејќи минатиот пат не ја изеде цела кашичка..
Јас во понеделникот и дадов прв пат 1/4 нема реакција, плус супер си го изручка, со палента. Денес петок, немам дадено втор пат. Препорачливо е после 3 дена пазуа или можи повеќе?